Acasă World Hong Kong castiga lupta cu noul coronavirus, insa exista teama de valul...

Hong Kong castiga lupta cu noul coronavirus, insa exista teama de valul al doilea!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pentru a avea un tablou comprehensiv, vom spune ca in Regiunea Administrativa Speciala Hong Kong a Republicii Populare Chineze traiesc mai mult de 7 milioane de oameni si au fost inregistrate mai putin de 170 de cazuri si doar patru decese din cauza noului virus corona. Daca comparam aceste cifre cu ale altor state, vom intelege ca autoritatile din Hong Kong au facut ce trebuie, scrie realitatea.net.

Aceasta performanta a fost realizata prin eforturi concertate, care au insemnat milioane de oameni lucrand de acasa, dar si o exersare continua a distantarii sociale. Dar poate ca cel mai de impact factor din punct de vedere vizual a fost omniprezenta mastilor de protectie, la putin timp dupa declansarea epidemiei de coronavirus in China.

Mastile au fost practic peste tot in ciuda unui embargou tehnic aparut in urma protestelor antiguvernamentale din 2019. Ele au revenit in forta o data cu epidemia. Exista totusi si un revers al medaliei. in ciuda unui management sanitar extrem de performant, in Hong Kong exista acum teama unui al doilea val COVID-19, venit din afara tarii.
Expatii nu sunt la fel de precauti ca localnicii. Ce masuri au pregatit autoritatile

Un mic scandal a izbucnit la inceputul acestei saptamani intr-un important cotidian din Hong Kong. Apple Daily a publicat pe prima pagina o fotografie cu niste expati adunati intr-un bar. Acestia nu purtau masti de protectie, ceea ce a starnit un semnificativ current critic in spatiul public. Multi dintre strainii care locuiesc astazi in metropola Hong Kong nu au trecut prin experienta dureroasa a SARS-ului din 2003 si nu au acelasi nivel de precautie in fata epidemiiilor precum localnicii.

Citeste mai mult pe realitatea.net.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos