Acasă Sanatate Chimicalele din casa ta care iti pot afecta sanatatea! Scoate aceste substante...

Chimicalele din casa ta care iti pot afecta sanatatea! Scoate aceste substante si starea ta se va imbunatati!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Suntem inconjurati din ce in ce mai des de produse chimice si mai putin de cele naturale, iar chimicalele si toxinele cu care intram zilnic in contact ne pot aduce grave probleme de sanatate.

Daca depui eforturi sa intri in forma si, din motive inexplicabile, rezultatele intarzie sa apara, atunci e foarte posibil ca principalele piedici sa fie o serie de substante chimice obezogene.

Aceste substante chimice care sunt prezente in numeroase produse casnice, pot interfera cu functia digestiva, pot influenta nivelul hormonilor, functia tiroidiana si apetitul, declansand numeroase probleme de sanatate. S-a descoperit faptul ca acestea au un impact simtitor chiar si in cantitati foarte reduse.

Asadar, in loc sa depui mai mult efort la sala de antrenament sau sa tii mereu regimuri alimentare stricte, ai putea sa iti concentrezi atentia asupra scoaterii acestor 6 substante din mediul locuintei tale si, in timp, vei vedea cum sanatatea ta se va imbunatati, scrie cristi iacov pentru secretele.

  1. Bisfenol A (BPA)

Fiind parte integranta a policarbonatului (# 7) din materialele plastice, din anumite articole medicinale, din ambalajul multor alimente la conserva, precum si din chitantele si bonurile de casa tiparite, BPA s-a dovedit un factor responsabil pentru dezvoltarea rezistentei la insulina, precum si un incurajator al depunerii grasimilor in organism. Ca sa eviti aceasta substanta, foloseste recipiente din otel inoxidabil sau din sticla, si renunta pe cat posibil la conserve.

  1. Ftalati

Ftalatii sunt substante chimice sintetice folosite pentru flexibilizarea materialelor din PVC (policlorura de vinil). Sunt introdusi in tot felul de produse, inclusiv in jucarii, in caserolele pentru alimente, in draperiile pentru dus, si odorizante. S-a descoperit faptul ca aceste substante reduc nivelurile de testosteron si incetinesc metabolismul, stimuland cresterea in greutate si pierderea masei musculare. Inceteaza sa mai folosesti materiale plastice etichetate cu codul #3 si aromele sintetice. Pe cele din urma le poti inlocui cu echivalente pe baza de uleiuri esentiale.

  1. Tributilstaniu (TBT) si trifenilstaniu (TPT)

Aceste obezogene sunt folosite pentru tratarea lemnului si introduse pe post de antifungic in filtrele de apa. Intrucat studiile indica faptul ca TBT si TPT se intalnesc in cantitati mari in crustacee si in fructele de mare, se recomanda sa reduci consumul de astfel de alimente marine si sa cresti aportul de alimente vegetele.

  1. Acid perfluorooctanoic (PFOA)

PFOA-urile intra in componenta materialelor non-aderente si rezistente la pete, printre care se numara teflonul, imbracamintea impermeabila, saltelele si suprafetele rezistente la pete, si a cuptoarelor cu microunde. Studiile arata ca expunerea la aceste substante incepand de la o varsta frageda creste predispozitia pentru obezitate la varsta maturitatii. Substantele PFOA influenteaza functia tiroidiana, care reprezinta un moderator esential al hormonilor care controleaza greutatea corporala. Pentru a evita aceste toxine, foloseste vase pentru gatit din fonta, otel inoxidabil, ceramica si sticla.

  1. Eteri de difenil polibromurati (PBDE)

Acestia sunt utilizati pe post de ignifug pentru multe sisteme electronice, decoratiuni, materiale de constructii, si diferite alte produse si echipamente. Potrivit unui studiu din 2011 efectuat la UC Berkeley, in randul populatiei din America, PBDE-urile se regasesc in aproape 97% dintre persoanele supuse testelor sanguine. Aceste substante interfereaza cu functia hormonala a organismului, influentand cu predilectie hormonii tiroidieni. Ca sa le eviti, opteaza pentru piese de mobilier tapitate care poarta eticheta TB117-2013 (fara chimicale rezistente la foc) si cumpara numai saltele fabricate dupa anul 2005. Poti sa schimbi salteaua cu una „naturala”, care foloseste kevlar non-toxic pe post de material ignifug.

  1. Atrazinul

Acest pesticid incetineste functia tiroidiana si functia digestiva, si intra adeseori in compozitia apei de la robinet. Pesticidele au fost corelate cu indici de masa corporala (IMC) mai ridicati in randul copiilor si s-a dovedit ca induc rezistenta la insulina. Instaleaza neaparat echipamente de filtrare a apei potabile in locuinta pentru a elimina pesticidele si alti contaminanti din apa de baut.