La ce pericole grave ne expunem cand consumam pepene! Specialistii ne avertizeaza – Cap Limpede

La ce pericole grave ne expunem cand consumam pepene! Specialistii ne avertizeaza

Pepenele verde este unul din cele mai bune alegeri pe timpul verii, insa fructul adorat de cei mai multi dintre noi ascunde numeroase pericole.

Pepenii verzi cresc pe pamant, iar automat toate bacteriile si microbii ajung pe coaja. Medicii sunt de parere ca in momentul in care nu spalam coaja pepenelui verde exista un risc urias sa ne imbolnavim cu E. coli, Hepatita A sau Rotavirus.

„Pepenele verde trebuie spalat inainte sa fie pus la rece. Putem sa contaminam cu microbi toate alimentele din frigider. Exista posibilitatea ca toate bacteriile sa ajunga si pe mainile noastre, iar astfel riscam sa bagam in gura microbii care ne pot imbolnavi. Vara este sezonul enterocolitelor si toxinfectiilor alimentare”, a spus medical primar Cosmin Munteanu pentru adevarul.ro.

Click pe aceeasi tema:  Secretul care iti prelungeste viata cu 15 ani!

Hepatita A se poate transmite prin contact direct cu microbii si mai este numita si boala mainilor murdare. Apare din cauza consumului de apa si alimente contaminate. Cei mai predispusi imbolnavirii sunt copiii si persoanele care petrec mai mult timp in colectivitate si mananca pe fuga. Afecteaza ficatul si pot aparea dureri de stomac, febra, oboseala sau ingalbenirea pielii si a ochilor.

  1. coli poate cauza infectii serioase si pot aparea urmatoare simptome: crampe severe la stomac, greata sau varsaturi.
Click pe aceeasi tema:  Amestecarea vitaminei C cu un antibiotic poate distruge celulele canceroase!

Rotavirus este extreme de contagios si este cea mai frecventa cauza a spitalizarilor cauzate de diaree si varsaturi la copii.

spre