In primele luni din acest an ANAF a descoperit prejudicii imense aduse bugetului de stat de catre unele dintre celei mai mari companii din Romania.

Cel mai mare prejudiciu a fost descoperit la firma Tita Company International, o firma controlata de chinezi, unde inspectorii au gasit sume nedeclarate de 258 de milioane de lei, scrie economica.net.

A doua firma din top este Sanofi Aventis, producator de medicamente, unde s-au gasit sume suplimentare nedeclarate de 168 de milioane de lei. In top apar firme cu rezonanta, precum Mediafax, Fotbal Club Petrolul, TCE 3 Brazi sau Electroputere.

Agentia a fost criticata in repetate randuri ca se ocupa doar de micii comercianti, in loc sa se ocupe de marea evaziune, perceptia fiind impartasita chiar si de ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, care a declarat recent la o emisiune ca „si eu am o astfel de perceptie, nu ma ascund, pentru ca oricat poate sunt multi in zona de mica evaziune, dar in zona de mare evaziune sunt mai putini, dar cu sume mai mari. Acolo trebuie sa ne axam”.

ANAF a subliniat ca, in 2014, in primul an de activitate, Directia Antifrauda a inaintat organelor de ancheta peste 700 de sesizari penale cu o valoare a prejudiciilor de circa 780 milioane de euro.

Vezi topul aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.