Acasă Stirile zilei Chelsea a câştigat pentru prima dată în istorie trofeul Uefa Champions League

Chelsea a câştigat pentru prima dată în istorie trofeul Uefa Champions League

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Chelsea Londra a reuşit să câştige pentru prima dată în istorie competiţia Uefa Champions League, după ce a învins-o în finală, la penalty-uri, pe Bayern Munchen, cu scorul de 5-4.

Ultima finală europeană a lui Chelsea a fost cea din 2008 de la Moscova, o finală pur britanică, pe care avea s-o piardă în faţa rivalilor de la Manchester United.

În ciuda faptului că finala nu s-a disputat între favoritele fanilor, Real Madrid şi Barcelona, fotbalul jucat s-a ridicat la un nivel înalt. Meciul a fost unul destul de echilibrat, ritmul fiind rupt abia în minutul 83, când Thomas Muller a înscris pentru Bayern. Drogba a egalat după doar 5 minute şi meciul a fost împins în prelungiri. În tribune, marii absenţi ai lui Chelsea, căpitanul John Terry, Ivanovic, Ramires şi Raul Meireles, aşteptau emoţionaţi deznodământul partidei. Cum scorul a rămas intact şi după cele două reprize de prelungire, s-a trecut la executarea loviturilor de la 11 metri. Penalty-ul decisiv a fost bătut de eroul serii, ivorianul Didier Drogba, care a marcat şi a scris istorie pentru Chelsea, trimiţând pentru prima dată trofeul Uefa Champions League pe Stamford Bridge.

Chelsea a doborât mai multe recorduri în finala Ligii Campionilor: este echipa cel mai slab clasată în campionatul autohton care pune mâna pe trofeu, londonezii terminând sezonul pe locul 6 în Premier League şi a folosit în primul 11 un jucător debutant. De asemenea, un alt amănunt interesant este faptul că Chelsea a câştigat trofeul având pe bancă un antrenor neexperimentat, Roberto DiMatteo, cel care i-a fost secund lui Villas Boas.