Cap Limpede

World

Cercetatorii rusi au descoperit o zona foarte activa a campurilor magnetice pe Soare indreptate spre Pamant sub forma de „inima”!

In noaptea de marti spre miercuri, pe Soare a aparut o figura sub forma unei «inimi» de culoare neagra, anunta Institutul de Fizica „P.N. Lebedev” al Academiei de stiinte din Federatia Rusa.

Potrivit site-ului institutiei, aparitia „inimii” a fost posibila pe suprafata Soarelui, din cauza interactiunii dificile a suprafetei astrului cu campurile magnetice. Soarele domina sistemul solar, fiind cel mai mare astru. Conturul exterior al astrului avea «desenate» niste forme care aratau exact ca niste bucle magnetice de culoare inchisa.

In interiorul «inimii» s-a creat o portiune deschisa la culoare, care avea temperatura extrem de ridicata si care era extrem de activa din punct de vedere al campurilor magnetice.

„S-a constatat ca un astfel de semn uimitor, descoperit din intamplare, a fost format pe suprafata astrului nostru de campurile magnetice de aici. Conturul exterior al figurii a fost „desenat” de buclele magnetice reci, care erau mai inchise la culoare, iar in centrul inimii era o zona activa si fierbinte.

Suprafata figurii era de milioane de kilometri”, se mentioneaza in comunicatul institutiei, postat pe site. S-a specificat ca „inima” era orientata spre Pamint. „Nu este exclus ca Soarele si-a exprimat astfel simpatia sa fata de Pamant, preferand-ul din intreg sistemul solar”, au conchis savantii. Peste cateva ore, figura a disparut. Astfel de „desene” apar pe suprafata Soarelui in urma interactiunilor complicate ale campurilor magnetice in interior si la suprafata. Dimensiunea figurii create pe Soare atingea milioane de kilometri. in acest context, centrul inimii se afla in zona Soarelui care este orientata catre Pamant. La un interval de cateva ore, figura a disparut.

Sursa: RADOR

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-99024").on("click", function(){ $(".com-click-id-99024").show(); $(".disqus-thread-99024").show(); $(".com-but-99024").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});