Acasă Stirile zilei Andrei Plesu le da o lectie de mare patriotism politicienilor! „Folosesc limba...

Andrei Plesu le da o lectie de mare patriotism politicienilor! „Folosesc limba romana ca pe o bata dupa mai multe tuici la carciuma”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Politicienii folosesc limba romana ca pe o bata dupa mai multe tuici baute la carciuma. Or, patriotism inseamna intai sa scrii si sa vorbesti corect.

Problema este ca, atata vreme cat ei peroreaza la televizor, fara asemenea grija, copiii ii iau drept modele de succes si, desigur, demne de urmat.

„E o tema care ma chinuie, domnilor, pentru ca mi se pare ca simptomele patriotismului sunt: sa-ti cunosti trecutul, sa-l onorezi, sa-ti iubesti cultura si sa-ti folosesti cuviincios limba. Eu cand vad cum se vorbeste limba romana, intai gramatical vorbind, pe urma stilistic vorbind. Ce fac politicienii la televiziuni, cu limba romana, o folosesc ca pe o bata, spun lucruri inadmisibile, atmosfera e de carciuma de dupa mai multe tuici. Ce vad, ce cred elevii care vad asta? Ca daca nu vorbesti asa buruienos si bolovanos n-ai sanse sa ajungi la varf, la conducerea tarii”, a spus Plesu la Digi24.

Liviu Pop, ministrul Educatiei, se afla in top

Aflat la deschiderea anului universitar de la Iasi, Liviu Pop a vorbit despre sistemul educational din Romania si despre viitorul acestuia, prilej cu care a spus ca „fiecare copil merita un viitor mai bun decat cel prezent”.

„Ajutati copiii care doresc sa invete sa faca scoala. Fiecare dintre dintre noi are un vis ca individ, va invit sa nu uitati ca avem nevoie de un vis de comunitate, de un vis ca tara. Visul meu e ca fiecare copil sa aiba o educatie de calitate. Numai asa vom putea scoate o parte din tara din saracie si ne vom gasi, in sfarsit, echilibrul ca societate”, a spus Liviu Pop.

„Eu, de exemplu, nu ma pot uita linistit in oglinda pana nu reusesc sa imi duc misiunea pana la capat. Am o cauza, sunt dator alaturi de echipa mea din minister cu reforma veritabila a educatiei, indiferent ca asta imi place sau nu, ca starneste critici sau nu. Fiecare copil trebuie si merita sa aiba acces direct la scoala, educatie, studii, fiecare copil merita un viitor, un viitor mai bun decat cel prezent”, a adaugat ministrul Educatiei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos