Acasă Stirile zilei Cercetatorii au descoperit o noua forma de PLICTISEALA!

Cercetatorii au descoperit o noua forma de PLICTISEALA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O echipa de cercetatori din mai multe tari au descoperit o noua forma de plictiseala, denumita plictiseala apatica.

Pana in prezent, echipa de cercetatori identificase doar patru categorii principale: plictiseala indiferenta – definita printr-o stare de relaxare si neimplicare; plictiseala de calibrare, definita prin nesiguranta si receptivitate crescuta la schimbare; plictiseala de explorare, definita printr-o stare de neliniste si cautare a schimbarii, si plictiseala de reactanta, marcata de impulsul de a cauta alternative de iesire dintr-o anumita situatie, informeaza dailymail.co.uk.

Al cincilea tip de plictiseala, cea apatica, definita ca o stare generala de neajutorare, a fost descoperita in timp ce oamenii de stiinta studiau cele patru tipuri deja cunoscute.

Fiecare persoana tinde sa favorizeze o anumita forma de plictiseala, au constatat cercetatorii de la universitatile germane din München, Ulm si Konstanz, de la City University din New York si de la McGill University din Montreal.

Majoritatea oamenilor nu trec de la o forma de plictiseala la alta, ci sunt afectati de o forma dominanta, in functie de personalitatea fiecaruia.

Cercetatorii considera ca stabilirea tipului de plictiseala ce afecteaza fiecare persoana in parte ar putea oferi indicii utile cu privire la tratarea tulburarilor de atentie, a deprinderilor defectuoase de invatare si a esecului de a duce proiectele la bun sfarsit.

„Faptul de a experimenta un anumit tip de plictiseala se datoreaza in mare parte dispozitiilor specifice de personalitate. Rezultatele pun intr-o noua lumina discutiile referitoare la efectele pozitive sau negative ale plictiselii asupra invatarii si realizarii in viata”, a declarat Thomas Goetz.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentFosilele unei noi specii de DINOZAURI CARNIVORI au fost descoperite in America de Nord! VIDEO
Articolul următorZece intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte de culcare daca vrei sa devii un om mai bun!