Acasă Stirile zilei Fosilele unei noi specii de DINOZAURI CARNIVORI au fost descoperite in America...

Fosilele unei noi specii de DINOZAURI CARNIVORI au fost descoperite in America de Nord! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fosilele unei noi specii de dinozauri carnivori au fost descoperite in Statele Unite si a fost inclusa in Topul 3 al celor mai mari specii de dinozauri descoperite vreodata in America de Nord.

„Siats meekerorum”, o denumire care face referire la numele unui monstru mancator de oameni dintr-o legenda indiana, este doar al doilea dinozaur din familia carcharodontosaurus, dinozauri carnivori uriasi, descoperit in America de Nord.

Primul carcharodontosaurus nord-american, Acrocanthosaurus atokensis, a fost descoperit in 1950.

Fosila de Siats meekerorum, descrisa de Lindsay Zanno de la Muzeul de Stiinte Naturale din Carolina de Nord si Peter Makovicky de la Muzeul de Istorie Naturala Field din Chicago, apartinea unui exemplar de peste noua metri si care avea o greutate de cel putin patru tone. In pofida acestui gigantism, oasele descoperite au apartinut unui animal tanar.

Cercetatorii sunt de parere ca un animal adult ar fi putut atinge talia lui Acrocanthosaurus, cele doua specii rivalizand pentru ocuparea locului al doilea in topul celor mai mari dinozauri carnivori din America de Nord. In acest top, primul loc este detinut de ferocele Tyrannosaurus rex, care putea ajunge la o greutate de sapte tone.

Potrivit oamenilor de stiinta, in cretacicul superior (in urma cu 66 milioane de ani – 100 milioane de ani), Siats meekerorum semana groaza pe un teritoriu ce corespunde actualului stat american Utah. Nu se stie deocamdata cine detinea rolul de prim pradator in acea epoca in America de Nord.

In epoca in care traia Siats meekerorum, peisajul era plin de verdeata, populat cu dinozauri erbivori, broaste testoase, crocodili si alti pradatori, precum primii tyranozauri.

„Carcharodontosaurii au domnit mai mult timp in America de Nord decat ne asteptam”, a declarat Lindsay Zanno.


Sursa: mediafax.ro