Cercetatorii americani au creat TESTUL care va ajuta la depistarea cancerului cervical! | Cap Limpede

Cercetatorii americani au creat TESTUL care va ajuta la depistarea cancerului cervical!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Cercetatorii americani au creat un nou test care utilizeaza caldura pentru a depista cancerul cervical.

Denumit „termograma plasmatica”, noul test examineaza proteinele din sange, inclusiv pe acelea care sunt produse de tumori, informeaza bbc.co.uk.

Studiul cercetatorilor americani, publicat in revista Plos One, a aratat ca noul test poate sa detecteze cancerul cervical si felul in care aceasta boala avanseaza.

In prezent, testele folosite pentru depistarea cancerului cervical constau in analizarea in laborator a celulelor anormale prelevate, alaturi de detectarea virusurilor cu risc ridicat de declansare a bolii.

Studiul realizat de cercetatorii de la Universitatea Louisville din Statele Unite foloseste termograma plasmatica pentru a analiza probe sangvine.

Esantioanele sangvine reactioneaza in mod diferit la caldura, in functie de tipurile de proteine existente in sange. Acestea apar in termograma – ce seamana cu o amprenta digitala – continutului proteic.

Loading...

Noua metoda a fost testata pe 67 de femei diagnosticate in stadii diferite de cancer cervical, pentru ca medicii doreau sa vada daca puteau sa descopere o serie de diferente intre acele paciente si persoanele sanatoase.

Sursa: mediafax.ro

 

Cercetatorii americani au creat TESTUL care va ajuta la depistarea cancerului cervical! was last modified: ianuarie 10th, 2014 by Elena Tudor

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close