Cercetatorii americani au creat un nou test care utilizeaza caldura pentru a depista cancerul cervical.

Denumit „termograma plasmatica”, noul test examineaza proteinele din sange, inclusiv pe acelea care sunt produse de tumori, informeaza bbc.co.uk.

Studiul cercetatorilor americani, publicat in revista Plos One, a aratat ca noul test poate sa detecteze cancerul cervical si felul in care aceasta boala avanseaza.

In prezent, testele folosite pentru depistarea cancerului cervical constau in analizarea in laborator a celulelor anormale prelevate, alaturi de detectarea virusurilor cu risc ridicat de declansare a bolii.

Studiul realizat de cercetatorii de la Universitatea Louisville din Statele Unite foloseste termograma plasmatica pentru a analiza probe sangvine.

Esantioanele sangvine reactioneaza in mod diferit la caldura, in functie de tipurile de proteine existente in sange. Acestea apar in termograma – ce seamana cu o amprenta digitala – continutului proteic.

Noua metoda a fost testata pe 67 de femei diagnosticate in stadii diferite de cancer cervical, pentru ca medicii doreau sa vada daca puteau sa descopere o serie de diferente intre acele paciente si persoanele sanatoase.

Sursa: mediafax.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.