Acasă Stirile zilei Celula jihadista lichidata in Belgia pregatea atentate iminente

Celula jihadista lichidata in Belgia pregatea atentate iminente

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Operatiunile antiteroriste lansate in Belgia joi „s-au terminat pe teren”, a anuntat vineri ministrul belgian de Externe. Doua persoane au murit, iar alta a fost ranita in cursul unei interventii a fortelor speciale belgiene impotriva unei celule teroriste care pregatea atentate.

„Operatiunile s-au terminat pe teren. Acum exploatam datele. Vom vedea, de la politie si autoritatile judiciare, daca sunt alte initiative de intreprins”, a declarat Didier Reynders pentru postul francez i-Télé, la o zi dupa o vasta operatiune care s-a soldat cu uciderea a doi presupusi jihadisti si arestarea unui al treilea.operat antiter

O operatiune antiterorista a fost efectuata joi de catre politia belgiana in mai multe orase din Belgia, care s-a soldat cu uciderea a doi presupusi jihadisti la Verviers, in estul tarii. Acestia planificau atentate iminente, la o saptamana de la atacurile sangeroase de la Paris.

Reynders a subliniat ca un „foarte mare numar de perchezitii” a avut loc in toata tara. La Verviers, „trei persoane care s-au intors din Siria au deschis focul asupra fortelor de ordine, care au ripostat, antrenand confruntari armate destul de violente”.operatiune antitero

El a confirmat ca amenintarea unui atentat „viza fortele de politie”.

„Nu s-a stabilit o legatura cu atentatele comise in Franta”, a confirmat ministrul, evocand un „schimb de informatii care a fost foarte util”.

„Nu exista o legatura intre atentatele de la Paris si cele programate in Belgia, nu intre filiere, dar exista in continuare o accelerare a initiativelor in functie de situatia de pe teren”, a declarat el. „Atentatele de la Paris au condus la o accelerare a initiativelor la noi”, a adaugat Reynders.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos