Guvernul a aprobat legea potrivit careia se va permite emiterea tichetelor de masa pe carduri, Visa salutand aceasta decizie.

Practic, Visa poate intra cu cardurile proprii si in sectorul tichetelor de masa, o „piata” care numara aproximativ doua milioane de utilizatori si in care pe langa Up mai gasim nume precum Sodexo si Edenred.

„Stimularea concurentei prin introducerea cardurilor de masa va conduce la cresterea eficientei si scaderea costurilor serviciilor pentru cei aproximativ 40.000 de angajatori care ofera astfel de beneficii si pentru comercianti, precum si avantaje multiple pentru circa 1,8 milioane de salariati care primesc in prezent tichete de masa”, sustine Catalin Cretu, director subregional pentru Romania, Croatia si Slovenia, Visa Europe.

Principala diferenta dintre tichetele de hartie si carduri este ca magazinele vor fi obligate sa accepte si plata cu cardul. Iar clientii vor fi obligati sa utilizeze cardurile doar in magazinele care accepta aceasta modalitate de plata.

Pana cand vom  vedea realmente care sunt beneficiile noilor carduri pentru angajatori, Edenred a si anuntat lansarea primului card de masa din Romania, cu marca Ticket Restaurant, un card care va permite inclusiv plata contactless.

Cardurile si tichetele de masa pe hartie au reglementari fiscale identice, suma acordata salariatilor pe cardul de masa fiind de 9,35 lei pentru fiecare zi lucratoare efectuata, adica pana la 215 lei lunar deductibili fiscal si scutiti de taxe salariale si patronale. Cardurile de masa vor putea fi reincarcate lunar cu sumele oferite de companii salariatilor, simplificand astfel distribuirea acestui beneficiu extra-salarial catre angajati.

„Desi functioneaza similar cu un card obisnuit, cardurile de masa nu sunt carduri bancare si au anumite limitari: nu permit retragerea de numerar de la bancomate, iar sumele de pe card vor putea fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau pentru achizitionarea de produse alimentare, intr-o retea distincta de magazine si restaurante afiliate. Neavand un cont bancar asociat, ele au in plus avantajul de a nu impune beneficiarilor comisioane de administrare de cont sau alte costuri asociate cardurilor bancare”, spune Iulian Alexe, director marketing & business development, Edenred Romania.

Sursa: businesscover.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.