Acasă Sanatate Celebrul medic Dorin Sarafoleanu dezvaluie cum a fost pus pe butuci sistemul...

Celebrul medic Dorin Sarafoleanu dezvaluie cum a fost pus pe butuci sistemul medical: „Au fost pusi directori de spitale politruci, care au interese de grup si habar n-au sa conduca sistemul, dar l-au spoliat, l-au jefuit pur si simplu”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Doctorul Dorin Sarafoleanu, unul dintre marii specialisti in ORL, primul care a adus tehnica laserului in Romania, bun cunoscator al sistemului medical, explica pentru Europa libera greselile facute de autoritati care au dus la infectarea cu COVID 19 a aproape 500 de medici si asistente.

Politizarea conducerii spitalelor, insuficienta pregatire in achizitionarea echipamentelor de protectie, lipsa adevaratilor specialisti in virusologie si epidemiologie la nivel de decizie sunt cateva dintre ele. Dezertarea cadrelor medicale, desi de nedorit, nu este condamnabila, ne spune doctorul Sarafoleanu. Care e solutia? ”Chiar si doctorii au nevoie de modele, ca toata societatea de altfel, avem nevoie de modele valabile care sa fie urmate, nu prin frica, ci prin faptul ca au valoare”.

Europa libera: Care au fost, domnule doctor, greselile care au dus la un numar atat de mare de cadre medicale infectate si de spitale lovite de coronavirus?

Dorin Sarafoleanu: ”Sunt doua mari greseli, una este cronica si dureaza de 30 de ani: au fost pusi directori de spitale politruci, care au interese de grup si habar n-au sa conduca sistemul, dar l-au spoliat, l-au jefuit pur si simplu si nimeni nu a vazut treba asta pana acum, iar pe langa nepriceperea funciara pe care o au, a aparut aceasta epidemie despre care se stia inca de acum trei luni. Iar ceea ce trebuia sa fi facut era sa se aprovizioneze cu materiale de protectie din primul moment pentru armata medicala care urma sa fie pusa in prima linie. Ceea ce nu s-a facut. Sigur ca acum incearca sa-si atenueze vina invocand ca si alte tari nu au facut treaba asta, dar noi ne comparam cu altii doar atunci cand facem rau. Doctorii sunt sacrificati cu buna-stiinta si faptul ca ii numesti eroi acum, dupa ce i-ai facut spagari ani de zile, nu este suficient ca sa-i apere de coronavirus.”

Citeste mai mult pe Europa Libera

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMoastele Sfantului Dimitrie cel Nou au fost purtate in procesiune pe strazile Bucurestiului pentru incetarea epidemiei de coronavirus
Articolul următorIn plina pandemie de coronavirus Gabriela Firea da un contract de 18.000.000 euro unei beizadele PSD