Acasă Timp liber Spiritualitate Moastele Sfantului Dimitrie cel Nou au fost purtate in procesiune pe strazile...

Moastele Sfantului Dimitrie cel Nou au fost purtate in procesiune pe strazile Bucurestiului pentru incetarea epidemiei de coronavirus

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Moastele Sfantului Dimitrie cel Nou au fost scoase din Catedrala Patriarhala si purtate in procesiune pe strazile Capitalei pentru izbavirea de boala si incetarea epidemiei de coronavirus.

Procesiunea restransa, formata din 3 autovehicule, a fost condusa de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploiesteanul.

De pe Dealul Patriarhiei, moastele si icoana Sfantului Dimitrie au fost duse spre Spitalul Municipal – Politehnica – Mihai Bravu pana la Spitalul „Victor Babes”, unde a avut loc o prima oprire si a fost rostita o ectenie si rugaciunea speciala pentru incetarea noii epidemii.

Pe tot parcursul traseului clericii au rostit rugaciuni catre Sfantul Dimitrie pentru izbavirea de boala si incetarea epidemiei de coronavirus.

Procesiunea a continuat spre Institutul „Matei Bals” unde s-a facut o noua oprire si au fost rostite rugaciuni. Mai departe, alaiul a mers spre Piata Victoriei – Universitate – Unirii.

La Universitate, a avut loc a treia oprire. in fata Crucii eroilor martiri din 1989 a fost intonat troparul Sfantului Dimitrie cel Nou.

Revenita la baza Dealului Patriarhiei, procesiunea s-a oprit la Crucea Brancoveneasca unde a fost rostita inca o ectenie, iar moastele au fost reasezate in catedrala.

Sfantul Dimitrie cel Nou a fost invocat in rugaciune de bucuresteni si in urma cu doua secole pentru incetarea epidemiei de ciuma bubonica (1812-1813). Atunci, la fel, moastele sale au fost purtate prin Capitala si numarul de imbolnaviri a scazut foarte mult. De asemenea, Ocrotitorul Bucurestilor a fost purtat in procesiuni si in timpul secetei din 1827 sau al holerei din 1831.

Tot duminica, racla cu moastele Sfintei Parascheva de la Catedrala Mitropolitana din Iasi a fost purtata in procesiune in judetele Iasi, Neamt si Botosani.