5. Benzen
Benzenul se gaseste in gazele de esapament ale autovehiculelor, dar poate fi gasit si in detergenti si in produsele farmaceutice. De ce este folosit atat de frecvent ceva atat de problematic? Benzenul este clasificat ca fiind cancerigen, este foarte inflamabil, iar otravirea cu benzen poate trece de la mama la fat. Cea mai buna modalitate de a reduce expunerea la benzen este sa ne distantam de benzina si sa evitam fumul de tigara cu orice pret.
6. Pesticide
In general, toata lumea este familiara cu efectele negative ale pesticidelor, dar noile evolutii intaresc in continuare argumentul impotriva utilizarii pesticidelor pentru alimentele pe care le consumam. Poate cea mai mare si mai socanta descoperire care iese la lumina este ca expunerea la pesticide este legata de boala Parkinson. Cea mai buna modalitate de a evita expunerea la pesticide este aceea de a alege alimente organice.
7. Glutamatul monosodic
MSG este o forma de sare concentrata adaugata la alimente cu scopul de a le imbunatati aroma. A fost folosit pentru prima data in ratiile alimentare pentru a le oferi un gust mai bun, dar a fost de curand adoptat de intreaga industrie alimentara.
Dr. Blaylock, un neurochirurg si autoritate in acest domeniu, a descoperit ca exista o leziune tacuta a creierului si ca in timp s-a constatat o distrugere majora ale unor portiuni ale creierului care ar putea provoca boala Alzheimer, boala Parkinson si alte afectiuni ale creierului.
Cel mai bun mod de a evita asta este sa renuntam la alimentele procesate sau la cele care contin glutamat monosodic in special.