Acasă Sanatate Cele sapte toxine periculoase care iti distrug sanatatea creierului putin cate putin...

Cele sapte toxine periculoase care iti distrug sanatatea creierului putin cate putin zilnic

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Unele dintre cele mai frecvente substante gasite in viata de zi cu zi ne afecteaza sanatatea creierului. Impreuna cu pesticidele, exista substante cum ar fi BPA, ftalati, mercur, plumb, benzen si ignifuge care ne afecteaza, chiar daca nu ne dam seama. Ascunse in casa si in biroul nostru, suntem expusi la aceste substante zi de zi si creierul nostru sufera consecintele.

Acestea sunt cele mai periculoase SAPTE toxine pe care ar trebui sa le elimini din viata ta pentru o mai buna sanatate mintala:

1. BPA

BPA este un cunoscut disruptor endocrin care interfereaza cu modul in care corpul nostru regleaza hormonii. Nu numai ca afecteaza sanatatea reproductiva, dar poate afecta si functionarea creierului, abilitatile de invatare si modul in care functioneaza memoria. Si nu numai plasticul contine BPA; elementele care nu contin BPA nu sunt cu mult mai bune. Substituentii pentru BPA (BPF si BPS) au fost legati de tulburari comportamentale, de asemenea.

2. Ftalati

Ftalatii sunt mult mai prezenti in viata de zi cu zi decat ai crede. In mod similar cu BPA, ftalatii se gasesc in multe produse care contin materiale plastice si produse de curatat de uz casnic, produse cosmetice, produse de igiena personala si chiar alimente. Exista o mare varietate de ftalati, dar cele mai notabile versiuni sunt BBzP (butil benzil ftalat) DnBP (dibutil ftalat) si DEHB (di-2-etil hexil ftalat).

Ftalatii au fost legati de ADHD, astm, diabet, probleme neurologice si multe altele. California lupta impotriva acestora cerand ca cele patru tipuri specifice sa fie listate pe etichete.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos