Ritmul alert de viata, mancarea din ce in ce mai procesata sunt cateva dintre cauzele pentru care multi oameni acumuleaza mai mult sau mai putine kilograme in plus. Pe de alta parte, suntem asaltati pe toate mediile cu idealurile de frumusete care presupun trupuri bine sculptate.

Cu greu facem fata imaginilor trupului “perfect” ce se perinda prin fata ochilor, la “Fashion TV”, de exemplu, a acelui trup de manechin fara niciun fel de grasimi, cu abdomen plat si picioare subtiri.

Ne obsedeaza, fara sa constientizam consecintele asupra sanatatii, greutatea corporala cat mai mica, dorim sa slabim, numai pentru a semana cu fotomodelele.

Iata cele 5 semne/argumente care dovedesc ca suntem obsedate de greutate!

1.Ne cantarim de mai multe ori pe zi

Un site dedicat frumusetii, dietelor, fitness-ului etc. ne explica intr-un articol ca urcand pe cantar mai mult de o data pe zi nu facem altceva decat sa mai adaugam kilograme in plus. Pentru ca greutatea corporala inregistreaza fluctuatii pe parcursul zilei, functie de mese si de alti factori. Mai mult, cautand tot felul de trucuri ca sa cantarim mai putin, ne trezim cu pierderea respectului fata de noi insene.

Totusi, daca vrem sa folosim cantarul zilnic, sa o facem inainte de micul dejun si dupa ce am mers la toaleta.

2.Tinem o evidenta stricta a caloriilor

Se vorbeste de o “tulburare alimentara” (ingeram un purgativ dupa ce am mancat). Nu ne ingrasam pentru ca nu am numarat caloriile acumulate. Sa reflectam! Toate avem acelasi metabolism? Toate am consumat aceleasi alimente?

3.Credem ca putem gasi jobul potrivit daca suntem mai slabe

Suntem tentate sa credem ca a avea greutatea ideala ne-ar ajuta la o mai buna intretinere a relatiilor sociale, ba chiar ne-ar ajuta sa ne gasim un job. Greutatea nu rezolva toate problemele. Am dat jos, sa zicem, 5 kilograme, ne luam CV-ul si toate usile se deschid. Ne aflam intr-o grava eroare!

4.Sarim peste mese

Ne facem mult rau, provocand scaderea glicemiei, pierderea energiei, cu impact semnificativ asupra functionarii normale a organismului. Cand corpul este infometat, vom avea probleme legate de metabolism, in momentul in care vom incepe sa infulecam pe nerasuflate.

5.Ne comparam cu alte femei din jurul nostru

Celebra Oprah explica pe site-ul cu acelasi nume ca “Viata nu este un concurs de frumusete”, cu toate ca unele persoane gandesc asa. Ne uitam la unele femei din anturajul nostru si incepem sa facem comparatia trupurilor.

Mai bine incercam sa ne axam pe sanatate, sa devenim mai increzatoare in puterile noastre, sa nu ne mai cautam cu acul defectele si mai ales sa nu ne controlam zilnic greutatea.

Sursa: Secretele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.