Le vezi in fiecare zi, in fotografii, reclame, logo-uri sau mai stiu eu ce produse, dar nu stiai niciodata ce impact psihologi au si ce simbolizeaza ele de fapt. Profunzimea acestor simboluri este mult mai mare decat ai putea sa crezi de aceea nu ar fi rau ca data viitoare cand le vezi sa stii maca cateva lucruri banale despre originea si sensul aestor simboluri spirituale si semnificatiile lor.

1. Floarea de lotus

floare de lotus
Floarea de lotus este un simbol important in budism, precum si in multe alte culturi estice. Aceasta floare simbolizeaza iluminarea spirituala. In cultura hindusa, floarea de lotus simbolizeaza chakra celui de-al treilea ochi. De asemenea, simbolizeaza echilibrul dintre energiile feminine si energiile masculine.

Simbolul, de asemenea, reprezinta o calatorie in intunericul interior si transformarea profunda interioara. Este un simbol al detasamentului, asa cum o picatura de apa aluneca pe o petala. (Afla mai multe aici)

2. Hamsa

hamsaHamsa este cunoscut ca fiind un semn universal de protectie si este folosit pentru a indeparta persoanele care iti pot face rau, cum ar fi deochiul. Cunoscut sub numele de “ochiul rau”, Hamsa este cunoscut pentru protectia pe care o ofera purtatorului. Hamsa este cuvantul de origine araba pentru cifra “cinci” si reprezinta cele cinci degete ale mainii. Este unul dintre cele mai cunoscute simboluri universale de protectie.

 

 

 

3. Ying si Yang

YinYangYing – Yang reprezinta armonizarea dualitatii si unificarea energiilor masculine si feminine. De asemenea, ne aminteste ca echilibrul este cheia vietii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.