Cele cinci pulberi exotice, recomandate de nutritionisti, folosite de bogati pentru o sanatate de fier!

Ca regula generala, jumatate din fiecare masa pe care o consumam ar trebui sa fie alcatuita din super-alimente bogate in nutrienti, cum ar fi fructele si legumele. Cand mancati o dieta sanatoasa pe termen lung, este mai probabil sa preveniti bolile cronice, cum ar fi bolile de inima, obezitatea, diabetul si cancerul. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu mananca  suficiente cantitati de legume. Prin urmare, este inteligent sa va suplimentati dieta pentru a va bucura de o sanatate de fier si exista o multime de pulberi exotice super-alimentare care va pot ajuta sa faceti acest lucru.

Atunci   cand alegeti o pulbere super-alimentara, este mai bine sa decideti mai intai ce doriti sa realizati (adica sa va imbunatatiti digestia, sa reduceti   tensiunea arteriala, inflamatia). Apoi, sa alegeti doua sau trei pulberi alimentare care va vor ajuta sa atingeti acest obiectiv. In cele din urma, asigurati-va ca le consumati zilnic impreuna cu iaurturile sau mancarile zilnice astfel incat sa profitati din plin de beneficiile lor. Retineti ca efectele suplimentelor alimentare sunt graduale si cresc cu trecerea timpului.

1. Moringa

Moringa este o sursa foarte puternica de nutrienti din plante. Aproximativ o lingura de pudra de moringa contine substantele nutritive dintr-o portie completa de legume. Planta este bogata in fier, potasiu si vitaminele A, B6 si C. Ofera, de asemenea, de 17 ori mai multa proteina decat laptele si este foarte bogata in aminoacizi esentiali.

Ca detoxifiant natural, moringa purifica si hraneste sangele, tesuturile musculare, maduva osoasa si tesuturile grase. In plus, este un antioxidant puternic. Astfel, acesta ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi care provoaca aceasta boala.

2.Camu Camu

Loading...

O modalitate de a-ti imbunatati sanatatea cu vitamina C este de a incepe sa consumi Camu. De fapt, acest fruct de padure este de 150 de ori mai potent decat portocalele! Vitamina C poate lupta impotriva unei game largi de afectiuni, deoarece sporeste in mod natural un sistem imunitar slabit. Baza de date fitochimica si etnobotanica a USDA identifica camu camu ca fiind o planta eficienta pentru astm, raceli, glaucom, cataracta, gingivita, hepatita, infertilitate, migrene si osteoartrita.

In plus, camu camu este un antioxidant puternic care mareste rezistenta organismului pe masura ce imbatranim. In mod specific, ajuta la mentinerea sanatatii ligamentelor, tendoanelor si colagenului, reduce inflamatia si protejeaza pielea de imbatranire.

3. Spirulina

Spirulina este o alga verzuie comestibila. Este cunoscuta pentru culoarea sa verde distincta si pentru mirosul sau puternic si ofera o doza puternica de proteine, toti cei opt aminoacizi esentiali, acid folic, fier, vitamina B, seleniu si mangan. Prin urmare, aceasta ofera beneficii terapeutice puternice.

Spirulina este cea mai importanta sursa vegetala de vitamina B12 si cea mai buna sursa disponibila de acid gama linoleic. Acest acid este un acid gras esential anti-inflamator necesar pentru un sistem nervos durabil. In plus, spirulina poate elimina metalele grele din sistemul nervos si din ficat.

4. Shilajit

Shilajitul este in esenta un compus alcatuit din resturi proaspete si modificate de humus – constituentul organic caracteristic al solurilor. Aceasta rasina goasa, neagra este formata din peste 6500 de specii de plante vechi, care s-au descompus si s-au compactat sub greutatea Muntilor Himalaya.

Este una dintre substantele cu cea mai mare densitate nutritiva din lume, avand in continutul sau nu mai putin de 85 de minerale in forma ionica, precum si triterpene, acid humic si acid fluvic. Aceasta sursa puternica de vitamine si oligoelemente este un adaptogen puternic, care ajuta la protejarea impotriva tuturor tipurilor de stres mental si fizic si la normalizarea organismului.

Shilajitul are un efect armonizant asupra sistemului hormonal/endocrin si, in general, incetineste procesul de imbatranire. El intinereste fiecare celula prin antrenarea  oxigenului si nutrientilor din celula si serveste ca un antioxidant natural. De asemenea, consolideaza sistemul imunitar de sprijin al organimsului, ajuta oasele sa mentina calciul si sporeste memoria.

5. Ciuperci Chaga

Chaga este un parazit fungic netoxic, cunoscut de Siberieni drept “darul de la Dumnezeu” si “ciuperca nemuritorului”. Arata si se simte ca lemnul ars sau ca un carbune. Cercetatorii au identificat aceasta ciuperca ca avand cel mai inalt nivel de antioxidanti din orice alt aliment cunoscut. De asemenea, are cel mai inalt nivel de dismutaza superoxida, care este una dintre principalele aparari antioxidante ale organismului. In cele din urma, chaga ofera numeroase vitamine, minerale, aminoacizi, flavonoide si enzime.

Alte proprietati medicinale ale ciupercilor chaga includ capacitatea de a inhiba cresterea bacteriilor, de a reduce durerea si inflamatia, de a promova sanatatea ficatului si de a stimula sistemul imunitar. In plus, chaga este si un adaptogen. Compusii sai pot spori capacitatea organismului de a se adapta la stres, oboseala si anxietate.

Pulberea de ciuperci Chaga poate fi preparata cu ceai, amestecata cu apa sau luata ca supliment.

Sursa

Loading...
spre