Acasă Life Dezvoltare Personala Cele cinci moduri prin care poti recunoaste o personalitate pasiv-agresiva inainte de...

Cele cinci moduri prin care poti recunoaste o personalitate pasiv-agresiva inainte de a fi prea tarziu!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Agresiunea pasiva poate fi o adevarata provocare. Oamenii pot actiona in acest fel, deoarece se simt nesiguri si nu au o inalta stima de sine. Alternativ, ei pot fi doar frustrati si nu stiu cum sa faca fata emotiilor lor intr-o maniera productiva. Oricum, agresiunea pasiva nu poate fi tolerata. Iata cum sa facem fata comportamentului atunci cand il observam:

1. Identifica comportamentul ca fiind incomod

Comportamentul pasiv-agresiv este ostilitate. Poate ca nu este direct, dar este inca un comportament ostil si agresiv. Nu trata cu blandete comportamentul pasiv-agresiv al unei persoane doar pentru ca nu arunca in mod activ pumni. Daca esti obosit si ajungi sa faci asta, o inveti repede pe acea persoana sa ca este in regula sa te trateze cu agresivitate pasiva. La fel cum nu ai tolera un atac verbal deschis, nu ai tolera nici unul indirect.

2. Seteaza limite si urmeaza-le

Atunci cand ai de-a face cu oameni pasiv-agresivi, trebuie sa stabilesti limite (la fel cum stabilesti limite cu un copil mic). Este important sa clarifici faptul ca nu vei tolera aceasta forma de agresiune copilareasca. De exemplu, spune-i persoanei ca data viitoare cand va intarzia, nu o vei mai astepta. Nu trebuie sa fii nepoliticos sau deranjant. Fii ferm.

3. Pastreaza-ti calmul

Persoanele pasiv agresive cauta o reactie, asa ca nu le oferi una. Nu le permite sa te traga in acea situatie, chiar daca devine personal. Nu musca momeala, pentru ca asta ii va face fericiti. Pastreaza distanta atunci cand poti si pastreaza-ti calmul atunci cand nu poti. Raspunde cu umor sau nu raspunde deloc. Indiferent ce faci, nu lasa situatia sa escaladeze. Mergi mai departe.

Poate fi o provocare destul de mare sa nu pui comportamentul unei persoane pasiv-agresive la inima. Atacurile sunt adesea personale si dureroase. Desi nu poti schimba persoana, invatarea catorva trucuri simple te va ajuta sa fii un comunicator mai bun atunci cand apar aceste situatii. Daca ai de-a face cu o persoana pasiv-agresiva, ia masuri imediate pentru a aborda si pentru a corecta problema.

Sursa