Acasă Life Dezvoltare Personala Cele cinci moduri prin care poti recunoaste o personalitate pasiv-agresiva inainte de...

Cele cinci moduri prin care poti recunoaste o personalitate pasiv-agresiva inainte de a fi prea tarziu!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Exista mai multe tipuri de persoane dificile in lume, iar tipurile pasive-agresive sunt unele dintre cele mai dificile.  Comportamentul pasiv-agresiv este adesea cuplat cu resentimente si incapatanare, impreuna cu o dorinta adanc inradacinata de a avea dreptate tot timpul. Acest tip de persoana se va lupta pana la capat pentru a-si dovedi dreptatea, chiar si atunci cand stie ca nu are dreptate, dar modul in care se lupta este indirect si confuz. Ar putea fi o jignire deghizata sub forma unui compliment, o stare de rau sau un tratament tacut de tacere.

Cum sa recunoastem comportamentul pasiv-agresiv

Persoanele pasiv-agresive isi exprima sentimentele negative intr-o maniera indirecta, astfel incat este posibil sa nu recunosti acest comportament imediat. Nu va dura mult, totusi, deoarece tipul de personalitate pasiv-agresiva este destul de ostila intr-un mod unic. De fapt, in multe privinte sunt asemanatori cu un copil mic caruia nu i se face voia.

1. Ei ascund critica prin complimente

Cand interactionezi pentru prima oara cu o persoana pasiv-agresiva, ei pot sa para cat mai placuti si mai prietenosi. Ei pot chiar sa ofere complimente si este o placere sa stai de vorba cu ei in general. Dar, numai dupa ce au plecat iti dai seama ca acel compliment era de fapt un jaf ascuns. Poti sa auzi de la un prieten comun ca acea persoana se distreaza pe seama ta sau ca raspandeste zvonuri in spatele tau.

2. Vor sa te saboteze in secret

Persoanele pasiv-agresive incearca sa te induca in eroare, astfel incat sa te poata sabota. Ei vor spune, “sigur, voi face asta”, atunci cand nu au absolut nici o intentie de a face acest lucru. Ei ar putea chiar sa intarzie doar cu scopul de a va face sa pierdeti ceva sau sa aratati rau.

3. Ofera tratamentul tacerii

Oamenii pasiv-agresiv iubesc sa ofere tratamentul tacut. In cazul celor mai multi oameni, tacerea inseamna de obicei acordul, dar nu si in cazul agresiunii pasive. Ai putea intreba “ce este gresit?”, dar vei primi raspuns doar “nimic” atunci cand ambii stiti ca este cu siguranta cea in neregula. O persoana pasiv-agresiva ar prefera mai degraba sa te pedepseasca cu tacerea decat sa-ti spuna ce o supara.

4. Ei cred intotdeauna ca lumea este impotriva lor

De fiecare data cand ceva nu merge, oamenii pasiv agresivi se vor plange ca sunt atacati. Totul este nedrept si este o nedreptate. Lumea are scopul de a le face rau. Toata lumea este impotriva lor.

5. Sunt adesea sarcastici

Sarcasmul este adesea o arma preferata a unei persoane pasiv-agresive. Ei pretind ca glumesc atunci cand in mod evident nu o fac. Ei ii tachineaza pe altii si apoi incearca sa usureze lovitura cu un “glumesc doar”. Sarcasmul este un mod indirect de a spune exact ce vor sa spuna, fara a fi nevoiti sa-si asume ceea ce au spus.

Cum sa te comporti cu persoanele pasiv-agresive?