Alimentele pe care le consumam au de multe ori efecte nocive asupra organismului, dar acum discutam de un alt nivel al efectelor si ajungem la nivelul inteligentei. In acest scop va prezentam o lista de 5 alimente care iti afecteaza creierul cu efect direct asupra inteligentei tale.

1. Dulciurile

Zaharul si dulciurile nu sunt doar inamicii taliei, ci si ai functionarii creierului. Consumul de zahar pe termen lung poate crea probleme neurologice si, totodata, interfereaza cu memoria. In acelasi timp, zaharul afecteaza abilitatea de invatare si tocmai de aceea este recomandata evitarea semipreparatelor, a zaharului, a siropului din porumb si a produselor bogate in fructoza.

2. Alcoolul

Alcoolul este cunoscut ca afecteaza ficatul insa cauzeaza si ceea ce se numeste „ceata creierului”. Asa cum sugereaza si numele afectiunea se refera la sentimentul de confuzie mentala se actioneaza ca si cum o ceata iti inconjoara creierului si astfel claritatea gandirii este afectata. Totodata, memoria este la randul sau influentata in mod negativ. Ti s-a intamplat sa uiti numele unor obiecte comune sau sa nu-ti poti aminti anumite evenimente sau sa nu mai stii daca s-au intamplat in realitate sau doar ai visat? Acest lucruri ar putea fi rezultatul unui consum ridicat de alcool ce dezechilibeaza functionarea creierului. Din fericire aceste simptome sunt reversibile, odata ce ai renuntat la alcool sau ai limitat consumul la 1-2 pahare pe saptamana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.