Acasă Life Dezvoltare Personala Cele 7 etape ale relatiei! Daca considerati ca iubirea s-a terminat, fiti...

Cele 7 etape ale relatiei! Daca considerati ca iubirea s-a terminat, fiti siguri, ea nici nu a inceput!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fiecare din noi isi alege partenerul de viata si fiecare din noi crede ca iubirea adevarata e cea de la inceputul relatiei. insa odata ce romantismul dispare si ochelarii “roz” cad, partenerii se confrunta cu primele greutati, primele incercari ale relatiei, iar cineva considera ca iubirea a trecut.

Fidelitatea si rabdarea – sunt principalele calitati ale iubirii. Iar daca ati decis ca in relatia voastra “iubirea s-a terminat”, fiti siguri, ea nici nu a inceput.

Aceste 7 etape ale relatiei iti vor demonstra ca iubirea adevarata vine cu timpul:

1.Etapa florilor si bomboanelor

Aceasta etapa dureaza aproximativ 18 luni. Barbatii si femeile se indragostesc, hormonii “danseaza” si ei vad totul in “roz”. in aceasta perioada totul la partener ti se pare perfect. Se simt de parca sunt ametiti. in aceasta perioada nu ar trebui sa te grabești cu decizii serioase, deoarece mai devreme sau mai tarziu ameteala trece si totul revine la locul sau.

2.Etapa suprasaturarii

La aceasta etapa incepi sa privești treaz si partenerul si relatia, multe sentimente se potolesc, treptat va deprindeti unul cu celalalt. in consecinta comportamentul se schimba – ambii parteneri se comporta mult mai relaxat si firesc.

3.Etapa dezgustului

Etapa care nu poate fi evitata in orice relatie pe termen lung. Certurile si reprosurile sunt caracteristice acestei etape. Vi se pare ca cel mai simplu mod de a evita toate acestea – este despartirea sau divortul. Despartindu-va, peste o perioada de timp veti intra in etapa bomboanelor cu o alta persoana, trecand din nou toate etapele, pana veti ajunge la aceasta.

4.Etapa rabdarii

La aceasta etapa partenerii dobandesc intelepciune. Certurile nu mai sunt atat de dramatice, pentru ca ambii parteneri inteleg ca cearta se termina, iar relatia trebuie sa continuie. Daca ambii parteneri fac totul ca sa-si dezvolte rabdarea, cu timpul vine intelepciunea.

5.Etapa respectului si obligatiunilor

Aceasta este prima etapa a iubirii adevarate, deoarece pana acum iubire inca nu a existat. Partenerii incep sa-si inteleaga obligatiunile, gandindu-se nu la ceea ce ii datoreaza partenerul, ci la ceea ce ar putea face si ce ar putea sa-i ofere iubitului sau.

6.Etapa prieteniei

La aceasta etapa partenerii devin foarte apropiati. Au incredere absoluta unul in celalalt. Etapa prieteniei deschide calea catre adevarata iubire.

7. Etapa iubirii adevarate

Spre iubirea adevarata oamenii fac o cale foarte lunga, trecand impreuna prin situatii si etape complicate ale vietii. Iubirea adevarata – nu cade din cer, asa cum considera multi oameni. Pentru iubirea adevarata, matura – omul trebuie sa creasca, sa renunte la prejudecati si egoism.

Sursa: relatii.net