Acasă Stirile zilei Printul Charles, tepuit de afaceristi „deghizati” in oengisti verzi!

Printul Charles, tepuit de afaceristi „deghizati” in oengisti verzi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fondatorii Asociatiei Efectul Fluture, care opereaza pagina de internet de-clic.ro, o platforma a panicarzilor verzi, Tudor Bradatan, Roxana Pencea si Olaru Zainescu Sorana au reusit sa-l tepuiasca pe printul mostenitor al Marii Britanii.

Toti trei au mai detinut un alt SRL care, dupa cativa ani de activitate in Cluj Napoca, a intrat in faliment la propria cerere lasand in urma o serie de creditori cu buza umflata dintre care cel mai rasunator este o firma detinuta de fundatia Mihai Eminescu Trust patronata de printul Charles, mostenitorul Coroanei britanice si un indragostit de Transilvania si Romania.

Si alti creditori de mici dimensiuni cum ar fi un producator de miere sau un importator de produse bio dar si companii si institutii de stat au ramas cu banii nerecuperati desi furnizasera produse sau servicii catre firma celor trei panicarzi verzi pe care acestia le-au vandut dar nu au mai virat banii catre furnizori.

Mai mult cei trei ong-isti verzi au fost acuzati ca au instrainat active ale firmei inainte de intrarea in insolventa in scopul diminuarii patrimoniului ce urma sa fie valorificat la masa credala, fiind deschis chiar un alt proces in Justitie, scrie voxpublica.

Dupa aventura in afaceri cei trei au infiintat un ONG care detine o platforma locala a militantilor ecologisti.

Etno Grup SRL este un alt SRL cu cifre de afaceri oscilante care a gravitat in jurul intereselor panicarzilor verzi. Firma a fost infiintata in 2003 de Olaru Zainescu Sorana, un alt militant al incalzismului global si membru fondator alaturi de Bradatan si Pencea in Asociatia Efectul Fluture alaturi de Bradatan si Pencea, impreuna cu Ciotlaus Judith, care s-a retras intre timp.

In 2008 in structura actionariatului firmei intre Bradatan si Pencea ambii detinand pentru inceput jumatate din firma, urmand ca procentul lor sa creasca pana la 95%.

In firma, care avea ulterior sa intre in faliment, intra un si un alt ONG-ist, Olarescu Alin Claudiu, manager pe la diferite proiecte de responsabilitate inclusiv unul cu numele “Intreprinderea cu adevarat responsabila” (http://www.actionamresponsabil.ro/conferinta-intreprinderea-cu-adevarat-responsabila-cluj-napoca-19-01-2012/12279).

Conform datelor de la Ministerul Finantelor Publice, afacerile Etno Grup SRL (al carui obiect de activitate era initial campinguri si alte facilitate de cazare pe termen scurt schimbat ulterior in comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun) au oscilat de la zero in anii de debut pana la un maxim de jumatate de milion de lei in 2010 si coborand la zero in anul premergator insolventei. Societatea nu s-a aflat nici un an pe profit inregistrand constant pierderi care au culminat in 2011 cu pierderi raportate de peste 80.000 de lei. Firma nu a avut mai mult de 1-2 angajati.

De-a lungul timpului firma si-a desfasurat activitatea in mai multe puncte de lucru din Cluj Napoca inchiriate fie de la persoane fizice, fie de la entitati religioase. De exemplu pe 14.10.2008, firma incheie cu o persoana fizica, un contract de inchiriere pe o perioada de doi ani, pentru un apartament de 86 de mp pentru numai putin de 650 de Euro/luna (vezi contractul in atasament contract inchiriere Etno Grup 650 E pg1 contract inchiriere Etno Grup 650 E pg2 contract inchiriere Etno Grup 650 E pg3 contract inchiriere Etno Grup 650 E pg4 ). Contractul era pentru deschiderea unui punct de lucru al unui magazin pentru produse naturiste.

Un an mai tarziu Roxana Pencea incheie in calitate de administrator al Etno Grup SRL un contract de subinchiriere pentru inchirierea a doua apartament de pe strada Universitatii nr. 2 in suprafata totala de 92 de mp pentru numai 200 de Euro/luna (vezi contractul aici contract subinchiriere Etno Grup pg1 contract subinchiriere Etno Grup pg2 contract subinchiriere Etno Grup pg3 contract subinchiriere Etno Grup pg4 contract subinchiriere Etno Grup pg5 contract subinchiriere Etno Grup pg6 contract subinchiriere Etno Grup pg7).

Tot pentru o serie de spatii comerciale, Etno Grup a incheiat un alt contract de inchiriere cu Eparhia Reformata din Ardeal un spatiu de 99 mp in Piata Avram Iancu nr. 13 cu suma de 1300 Euro/luna (vezi contractul aici contract inchiriere Etno Grup Eparhia Reformata pg1 contract inchiriere Etno Grup Eparhia Reformata pg2 contract inchiriere Etno Grup Eparhia Reformata pg3).

In final, Etno Grup SRL a intrat la cererea proprie in procedura de insolventa pe 16.01.2012, o procedura des folosita de firmele romanesti care vor sa scape de creditori, in urma deschiderii dosarului de faliment nr. 25/1285/2012. Printre creditorii panicarzilor verzi s-au numarat: Gabor Simona, Administratia Judeteana a Finantelor Publice Cluj Napoca, Directia Sanitatra Veterinara si de Siguranta Alimentelor Cluj, Douglas MC Farlane, Bio Logistic &Distribution Partner SRL, Filiala de Furnizare a Energiei Electrice, Veora Management Services SRL, TNT Romania SRL, Baby Lact SRL, Eparhia Reformata din Ardeal, SCF Pro Mihai Eminescu Trust SRL si Tremot Dobre si Fiii SRL (vezi aici notificarea privind deschiderea procedurii insolventei si sentinta civila privind intrarea in insolventa notificare insoventa Etno Grup SRL sentinta civila faliment Etno Grup SRL pg1 sentinta civila faliment Etno Grup SRL pg2 sentinta civila faliment Etno Grup SRL pg3).

De departe cel mai mare si mai cunoscut tepuit al celor trei afaceristi deveniti ulterior ONG-isti verzi a firma SCF Pro Mihai Eminescu Trust SRL al carei asociat unic este Fundatia Mihai Eminescu Trust infiintata in 1987 la Londra si patronata de Printul Charles, mostenitorul Coroanei Regale a Marii Britanii (http://www.mihaieminescutrust.ro/despre-met/). Fundatia printului Charles cultiva in Transilvania produse bio, aceasta fiind unul din multiplele proiecte in care este implicata in Romania.

Citeste mai mult aici

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos