In timpul imparatului Yu, prin anul 2205 i.Hr., chinezii consumau vinul atat pentru gustul deosebit, cat si pentru efectul antibiotic.

Virtutile vinului erau foarte bine apreciate inca din Antichitate, efectele terapeutice ale acestei bauturi fiind de necontestat.

Inca din vechime, numeroase scrieri au subliniat calitatile vindecatoare ale vinului. Daca Hipocrate recomanda vinul pentru tratarea unor debilitati fiziologice, pneumonie, plagi deschise si muscaturi de sarpe, marele savant Louis Pasteur il considera drept „cea mai sanatoasa si igienica bautura“.

Istoricul grec Tucidides considera ca locuitorii din bazinul mediteranean au incheiat perioada barbara si au trecut la civilizatie, atunci cand au inceput sa cultive maslinul si vita de vie, consumand minunatele lor produse, uleiul si vinul.

Iulius Cezar cerea soldatilor romani sa-si bea ratia de vin pentru a evita multe boli legate de infectiile interne.

Continuarea pe doctorsanatate.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.