Acasă Stirile zilei Social Ce se intampla in ALTAR in timpul Sfintei Liturghii! Nimeni nu a...

Ce se intampla in ALTAR in timpul Sfintei Liturghii! Nimeni nu a stiut asta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Nimeni nu stia ce se intampla in altar in timpul Sfintei Liturgii. Povestirile unei calugarite arata minunile ce pot avea loc.

In vremea heruvicului, fericitul liturghisitor de multe ori nu se afla singur in altar, ci era inconjurat de ingeri care slavosloveau pe Dumnezeu, inveseleau atmosfera si participau si ei la Sfanta Liturghie. Stateau atat de aproape de el, incat il atingeau cu aripile, iar el privea la chipurile lor tineresti.

Odata, atunci cand a facut Vohodul Mare, o calugarita ce era de fata l-a vazut ca merge prin aer, ca intra in altar fara sa paseasca pe dusumea. S-a pierdut cu firea si si-a facut cruce, deoarece era pentru prima data cand a vazut o minune. Atunci cand s-a terminat Liturghia si calugarita s-a dus sa ia binecuvantare ca sa plece, Parintele Iacov ii spuse cu naivitate:

– Astazi Liturghia a fost altfel.

Auzind acestea, monahia a prins curaj si a inceput sa-i descrie cum l-a vazut la Vohodul cel Mare. Dar Staretul a apucat mai inainte si i-a spus sa taca, sa nu spuna nimanui nimic.

Mai tarziu i-a explicat unui diacon indatoririle sale. Si ca sa-l faca mai atent, i-a vorbit cu o adanca evlavie despre experientele si vedeniile lui:

– Ah, parintele meu, daca ati vedea ce se petrece in timpul heruvicului, cand preotul citeste rugaciunea, ati fugi cu totii… Ingerii urca si coboara nevazut si de multe ori simt aripile lor cum ma lovesc peste umeri.

(Stelian Papadopulos, Fericitul staret Iacov Talikis, staretul Manastirii Cuviosului David, traducere de Ieromonah Stefan Nutescu, Editura Evanghelismos, Bucuresti, 2004, pp. 120-121)

Sursa: cultural.bzi.ro