Acasă World Armistitiu in stil rusesc. Armata ucraineana nevoita sa bata in retragere

Armistitiu in stil rusesc. Armata ucraineana nevoita sa bata in retragere

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri
Trupele armatei ucrainene au abandonat noul terminal al aeroportului din Donetk (estul Ucrainei), principala sa pozitie de pe care au luptat impotriva fortelor separatiste proruse, a anuntat joi un purtator de cuvant militar, citat de AFP.
‘Din cauza tirurilor venind din toate directiile, noaptea trecuta (miercuri spre joi) s-a decis parasirea noului terminal’, a declarat Vladislav Selezniov intr-o conferinta de presa, precizand ca ‘luptele continua in jurul aeroportului’. Purtatorul de cuvant a mai indicat ca 10 soldati ucraineni au fost ucisi in ultimele 24 de ore in luptele cu rebelii.Aeroportul Donetk este din luna mai teatrul unor confruntari dure intre armata ucraineana si separatistii prorusi. Rebelii, care ocupa o parte din cladirile aeroportului, au lansat la 15 ianuarie o puternica ofensiva pentru a prelua controlul asupra ultimelor pozitii detinute de armata ucraineana. Kievul anunta duminica respingerea, cu ajutorul tancurilor, a acestui atac, dar luptele au continuat.’Am pierdut aeroportul’, a scris joi pe pagina sa de Facebook Andrei Biletki, comandantul batalionului Azov, unitate a armatei ucrainene. ‘Este stupid si ar fi o tradare sa se negocieze acum. Dupa o infrangere, nu se poate spera la un armistitiu in termeni buni. Nu este nimic mai umilitor si idiot decat sa astepti mila dusmanului’, a adaugat el.

Aceasta situatie intervine in timp ce sefii diplomatiilor de la Berlin, Paris, Moscova si Kiev, reuniti miercuri in capitala germana, au facut apel la „incetarea ostilitatilor” in estul Ucrainei si la retragerea armamentului greu de pe linia frontului.

Sursa: Agerpres