Acasă World Cel mai norocos om din lume! Povestea croatului care a fentat moartea...

Cel mai norocos om din lume! Povestea croatului care a fentat moartea din cele mai cumplite accidente!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In 1929 se nastea omul caruia i se spune cel mai norocos ghinionist din lume. Frane Selak este un profesor de muzica din Croatia, cunoscut pentru faptul ca a fost implicat in sapte accidente grave din care a scapat cu viata, conform wikipedia.

La 33 ani, in 1962, in timp ce calatorea de la Sarajevo la Dubrovnik, trenul in care se afla a deraiat si plonjat in apa rece ca gheata a raului din apropierea liniei ferate. 17 pasageri au murit in timpul accidentului, Frane Selak a scapat insa doar cu o fractura la brat si a reusit sa salveze inotand pana la mal.

In 1963, in timpul primei sale calatorii cu avionul, ghinionul avea sa loveasca inca o data: ambele motoare ale avionului s-au oprit, presiunea din cabina a scazut, iar avionul a inceput sa piarda inaltime. si, de parca toate acestea nu ar fi fost indeajuns, in timpul picajului una dintre usile avionului s-a desprins, iar Frane a fost azvarlit in afara avionului. Avionul s-a prabusit, iar toti cei 19 pasageri au decedat. Nu si Frane care, rostogolindu-se prin aer fara parasuta, a avut norocul sa aterizeze pe o capita de fan si sa scape doar cu cateva rani usoare, arata webcultura.

In 1966, autobuzul in care se afla, a alunecat pe pojghita de gheata, a rupt parapetul si a cazut de pe podul pe care il traversa in valea de dedesubt. Patru pasageri au murit in accident. Frane nu a fost printre acestia.

1970. Explicabil Frane a inceput sa circule doar cu autoturismul. Doar ca, in acel an, o defectiune la motorul autoturismului sau a facut ca aceasta sa ia foc. Iar Frane… ei bine, Frane a reusit sa sara din autoturism cu putin inainte ca acesta sa explodeze.

1973. In timp ce conducea noul sau autoturism, o defectiune la pompa de benzina a provocat un nou incendiu in masina. De data aceasta, flacarile i-au cuprins intreaga fata, chiar in timp ce Frane se afla la volan. A supravietuit si de aceasta data, alegandu-se doar cu arsuri usoare.

In 1995, Frane a supravietuit unui alt accident de masina. De data aceasta, in timp ce era pieton. Pur si simplu a fost lovit de un autobuz pe cand se afla in Zagreb.

In 1996, pe un drum de munte, a reusit sa evite o coliziune frontala cu un camion al Natiunilor Unite (era perioada in care fusesera trimisi observatori ONU in zona). Autoturismul lui Frane a parasit insa carosabilul, a rupt parapetul si a cazut in prapastie. Incredibil, dar Frane a supravietuit si de aceasta data: azvarlit din masina pe usa care se deschisese (nu, nu purta centura), Frane a aterizat intr-un copac de pe povarnis si de acolo a putut sa-si priveasca masina cum cade de la 90 de metri inaltime, se face zob la baza muntelui si apoi explodeaza.

In 2003, la varsta de 74 de ani, Frane a cumparat primul sau bilet la loterie si a castigat marele premiu: 800.000 de euro. Dupa castigarea premiului, Frane s-a casatorit (pentru a cincea oara), si-a cumparat doua case si o barca, iar restul de bani i-a daruit familiei si prietenilor.