Omar Hayssam povesteste cum a ajuns sa sponsorizeze campania electorala a lui Traian Basescu din 2004, deşi era membru PSD. Traian Basescu i-ar fi promis ca va interveni pentru el sa-l scape de problemele cu politia.

In anii 2003 si 2004, numele meu a aparut in revista oamenilor de afaceri, Capital Top 300, pentru ca firma mea a devenit cunoscuta in România, având un numar mare de angajati, adica nu era o companie oarecare, ci a devenit cunoscuta datorita seriozitatii sale si achitarii de toate obligatiile care ii reveneau.

Aceasta aparitie a mea in revista a stârnit multe invidii si ura din partea unor persoane cu influenta si din partea unor persoane care sunt membri in partidele politice existente.

De-a lungul timpului, am primit direct si indirect amenintari cu iz politic, dar nu am dat importanta acestui lucru pentru ca respectam legile si niciodata nu m-am gândit ca voi cadea intr-un vârtej politic cu interes de promovare si imbunatatiri de imagini personale.

La data de 02.11.2004, in plina campanie electorala, dis de dimineata, am fost luat prin surprindere de un numar mare de politisti care au inceput sa imi cotrobaie prin casa, si simultan la sediul biroului meu si prin birourile unor apropiati de ai mei dupa acte.

Dupa descinderile care au avut loc, politistii au insistat la procurori ca eu sa fiu arestat, dar procurorii s-au opus neavând probe in numele meu. Nu au gasit nimic care sa indice ca as fi facut ilegalitati, in consecinta nu au putut satisface asteptarile celor care au initiat acele perchizitii cu directive politice. Din acest motiv au recurs la obisnuita metoda de intimidare. Astfel angajati, apropiati, rude si persoane care nu ma cunoasteau au declarat impotriva mea. Tot ceea ce se intâmpla avea directive politice clare.

Pe data de 03.11.2004 dupa descinderile si nelinistea care s-a creat in jurul meu, a aparut la biroul meu cetateanul Mohammad Yassin, la vremea respectiva nestiind cine este acesta. S-a prezentat ca fiind Vice-Presedintele Uniunii Arabilor din România, si ca are cunostinta de descinderile care au avut loc in urma cu o zi. Astfel, Mohammad Yassin si-a folosit pozitia ca paravan erijându-se intr-un aparator al cetateniilor de origine araba. Mi-a spus ca in baza declaratiilor, mi se pregateste un dosar mare.

Mohammad Yassin s-a oferit sa ma ajute sa imi rezolv problema cu acest dosar, sustinand ca il cunoaste pe Traian Basescu care ar fi dispus sa intervina dupa ce va fi ales presedinte.

Mi-a povestit ca il cunoaste pe Traian Basescu de mult timp, de cand era capitan de vas si ca de fapt Basescu se cunoaste cu tatal lui, care lucra in portul Tartous, din Siria, si a lucrat cu acesta in operatiuni de contrabanda cu tigari, bauturi si altele, iar atunci cand Basescu avea curse pe vapor inspre Siria, ii dadea marfa pe care o avea, apoi lua alta marfa la schimb. Astfel s-au desfasurat relatiile intre Mohammad Yassin si Traian Basescu.

Ca sa para credibil, Mohammad Yassin mi-a divulgat amanunte despre relatia lui cu Basescu. Mi-a spus ca in perioada in care era primarul Bucurestiului, l-a dat acestuia câteva imobile si spatii comerciale, printre care casa si sediul biroului lui din strada Comana, nr.19, sector 1, si un spatiu comercial cu o suprafata de 580 m2 pe Calea Grivitei, la nr. 198-200, sector 1.

Mohammad Yassin mi-a cerut sa renunt la calitatea mea de membru PSD, si sa ma alatur PD-ului, sa-l sprijin financiar in campaniile electorale. I-am spus ca nu voi renunta la calitatea mea de membru, deoarece pozitia mea din PSD nu poate influenta cursa pentru Prezidentiale, insa nu mi-a dat de ales decât sa sprijin PD-ul financiar.

Am inceput sa ma intâlnesc cu Mohammad Yassin zilnic, alaturi de mine aflandu-se la discutii si Mohamed Munaf. Mohammad Yassin se plangea mereu ca in partid nu sunt bani si ca el si-a cheltuit toti banii sprijinind partidul si alegerile. Discuta cu Basescu la telefon zilnic, in fata mea. Acesta discuta de asemenea cu Elena Udrea si Emil Boc si era evident ca avea legaturi puternice cu acestia.

Am decis sa donez PD-ului echipamente medicale in valoare de peste 100.000 de dolari americani. Am achizitionat aceste echipamente si le-am dus la sediul PD-ului din strada Modrogan nr.1, sector1, eu impreuna cu Mohamed Munaf si Mohammad Yassin. Acolo ne-am intalnit cu George Albu, caruia i-am spus ca aceasta este o donatie pentru partid. Acesta mi-a multumit si i-a dat soferului camionului o adresa din Targoviste, spunandu-i sa duca echipamantele medicale la acea adresa. Am plecat desigur fara nicio chitanta ca de fiecare data.”, este mesajul semnat de echipa de aparare.

Omar Hayssam executa 23 de ani si patru luni de inchisoare, in urma contopirii pedepselor primite in dosarele „Volvo”, „Foresta Nehoiu” si cel al rapirii celor trei jurnalisti, potrivit unei decizi luate in 27 martie, de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.