Acasă World Cel mai batran om din lume a fost descoperit in Indonezia! Vezi...

Cel mai batran om din lume a fost descoperit in Indonezia! Vezi cati ani are si care este cea mai mare dorinta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Indonezianul Mbah Gotho s-a nascut acum 145 de ani, iar el sustine ca este decanul de varsta al omenirii. Potrivit cartii sale de identitate, a carei autenticitate este garantata de autoritatile indoneziene, barbatul a vazut lumina zilei in 31 decembrie 1870 la Sragen, in centrul insulei Java, scrie The Independent, preluat luni de soirmag.be.

Mbah Gotho a marturisit pe site-ul Liputan 6 ca s-a saturat sa traiasca. Face pregatiri de inmormantare din 1992, iar piatra de mormant este gata. De cativa ani, batranul are nevoie de ajutor si nu se mai poate hrani si spala singur. Nu mai are pe nimeni din familie: i-au murit fratii si surorile, cele patru sotii si copiii, potrivit Agerpres.

Prin urmare, la 145 de ani, indonezianul ar fi decanul de varsta al omenirii, depasind recordul frantuzoaicei Jeanne Calment, care a murit la 122 de ani. insa data nasterii trecuta pe cartea de identitate a lui Mbah Gotho este greu de verificat de autoritatile din afara tarii, astfel incat recordul nu poate fi inclus in cartile de specialitate, precizeaza The Independent.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos