Acasă Stirile zilei Impresionant! Gestul uimitor facut de un pensionar roman face inconjurul internetului

Impresionant! Gestul uimitor facut de un pensionar roman face inconjurul internetului

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ion Mihai Giuran este un pensionar de 86 de ani care a facut un gest impresionant. Acesta a donat Sectiei de Neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina doua incubatoare pentru nou-nascutii adusi pe lume inainte de termen, potrivit gazetanoua.ro.

Ion Mihai Giuran s-a nascut la Piatra-Olt in 1930, inca a urmat cursurile Universitatii din Iasi. Dupa terminarea studiilor, barbatul a fost incadrat profesor la Liceul „Radu Greceanu” Slatina. Viata lui nu a fost deloc usoara, acesta trecand timp de 14 ani prin puscariile comuniste, dar a reusit cu sprijinul prietenilor sai englezi si americani sa plece la Londra.

„in 1977 eram in pericol sa fiu rearestat. Eu am tinut corespondenta cu un englez si cu alti prieteni americani care m-au ajutat sa plec din tara. Securitatea a aprobat in cele din urma plecarea mea la Londra, unde am lucrat 18 ani, o perioada foarte lunga am predat engleza. De aici imi vine pensia”, spune profesorul de engleza.

In 2002, a fost infiintata o sectie de limba engleza in Biblioteca Judeteana „Ion Minulescu”, prilej cu care pensionarul a donat peste 350 de volume. „Am ajutat la crearea unei biblioteci de limba engleza. La inceput am dat cele mai importante 350 de volume, apoi am carat de la Londra tot timpul carti. Am donat cele mai bune dictionare, carti de literatura universala si altele”, a spus profesorul de engleza.

Deoarece nu are copii, Ion Mihai Giuran a donat doua incubatoare Sectiei de Neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, valoarea acestora fiind de 21.000 de euro.

„Este minunat sa poti salva copii. Se spune ca suntem tara cu o mare mortalitate in randul nou-nascutilor. Oamenii cu bani ar trebui ca si ei sa faca astfel de gesturi. imi place sa fac bine si am cautat sa fac bine. Daca donezi copiilor, faci un lucru sfant, nobil”, a spus Mihai Giuran.