Acasă World Cei mai bogati opt oameni din lume detin o avere echivalenta cu...

Cei mai bogati opt oameni din lume detin o avere echivalenta cu cat au 3,6 miliarde cei mai saraci oameni!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Valorea cumulata a bunurilor celor mai bogati 8 oameni din lume echivaleaza cu cea a 3.6 miliarde de oameni.

Oxfam, o confederatie internationala a organizatiilor de caritate, a publicat un document potrivit caruia, cei mai bogati 8 oameni ai lumii, in frunte cu fondatorul Microsoft, Bill Gates, detin o avere de 426 de miliarde de dolari, cat detin cei mai saraci 50% din populatia Terrei, potrivit The Guardian

Oxfam a cerut sa fie implementat un nou sistem economic pentru a stopa o tendinta de inegalitate care se presupune ca a ajutat la formarea Brexit-ului sau pe Donald Trump sa castige presedintia Statelor Unite.

Organizatia da vina pentru aceasta inegalitate pe agresivitatea cu care se limiteaza salariile, evaziunea fiscala si pe exploatarea producatorilor de catre companii, mentionand faptul ca firmele s-au concentrat sa ofere servicii de inalta calitate catre proprietarii bogati si directorii de top.

Forumul Economic Mondial a declarat saptamana trecuta ca aceasta crestere e inegalitatii financiare si polarizarea sociala reprezinta cele mai importante amenintari in 2017, la adresa economiei mondiale, si-ar putea reprezinta regresul globalizarii.

Potrivit Oxfam, 50% din populatia globala, cea mai saraca, detine bunuri in valoare de 426 de miliarde de dolari la fel ca grupul celor 8, in frunte cu Bill Gates si Amanacio Ortega, fondatorul lantului de magazine Zara, si Warren Buffet, renumitul antreprenor american, directorul executive al Berkshire Hathaway, noteaza stirileprotv.

Cei care completeaza lista sunt Carlos Slim Helu, un magnat mexican, proprietarul Grupo Carso. Jeff Bezos, fondatorul companiei Amazon, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, Larry Ellison director executiv la Oracle si Michael Bloomberg, fostul primar al New York-ului si fondatorul si proprietarul publicatie Bloomberg.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAdevarul despre detoxifiere a iesit la iveala! Un doctor darama mitul curatarii organismului!
Articolul următorRemediul babesc care trateaza jumatate dintre boli!