Acasă Utile Remediul babesc care trateaza jumatate dintre boli!

Remediul babesc care trateaza jumatate dintre boli!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cand raceam in copilarie, bunica apoi mama ma intrebau daca vreau sa-mi “toarne ventuze” pe piele. Sigur ca nu ma opuneam. imi amintesc si acum de trusa din lemn in care erau tinute ventuzele, niste pahare mici din sticla cu fundul mai lat, iar gura mai ingusta, si de felesteul cu gaz pentru a se aprinde flacara in interioul ventuzei.

Un dictionar din 1694 confirma cele spuse mai inainte, adaugand ca ventuzele se aplicau pe piele pentru a trage sangele rau.

Citate de Hippocrate, paarintele medicinei, in “Arta vindecarii” si folosite la fel de bine de catre chinezi, greci, indieni sau arabi, ventuzele au tratat secole de-a randul numeroase boli, inainte de aparitia antibioticelor.

Potrivit unui dicton chinez, acupunctura si ventuzele au darul de a trata peste jumatate dintre boli, unele amintite deja in titlu.

Adaugam: durerile reumatismale, dorsale, reumatologice, digestive, ginecologice, durerile de cap, migrenele repetate, tendinitele, entorsele, crampele musculare, constipatia, chiar si celulita.

Ventuzele sunt de mai multe feluri: din bambus, cauciuc, magnetice, dar mai utilizate si usor de sterilizat sunt cele din sticla.

Modul de folosire a ventuzelor

Se aprinde un tampon de vata cu alcool in interiorul recipientului din sticla, ca sa se produca o presiune negativa si se aseaza pe locuri specifice ale corpului (la mine erau puse pe spate).

Va spun ca nu simtiti dureri (nici la aplicare, nici la scoatere), doar o senzatie de strangere si de incalzire a pielii. Golul din ventuza dilata porii si vasele de sange superficiale (capilare).

Tratamentul cu ventuze are efect vizibil asupra pielii, niste semne rosii, circulare, care pot deveni albastre/vinete. Bunica ma linistea zicand ca a scos definitiv raceala din mine.

Cercurile ramaneau mai multe zile. Ma uitam cu oglinda la spate si le vedeam ca pe niste tatuaje de azi.

Cum actioneaza ventuzele, ce rol au

Conform teoriei Medicinei Traditionale Chineze fluxul Qi este influentat , reparand blocajele meridianelor. Din cauza acestor blocaje, depozitele de sange si de alte lichide organice pot sa se formeze sub piele.

Ventuzele transporta aceste depozite la suprafata pielii unde sunt eliminate de corp. Ele incalzesc meridianele, fac sa circule energia, vaneaza frigul si activeaza circulatia sanguina.

Energia blocata in interior (Yin) va fi scoasa la suprafata (Yang) si degajata.

Blocajele sunt demontate, durerile scad, circulatia sangelui se imbunatateste, muschii se relaxeaza, caldura interna se reduce.

Contraindicatii

in general, tratamentul cu ventuze nu are efecte secundare, dar trebuie multa atentie in urmatoarele cazuri:

-sa nu fie folosite la copiii sub 4 ani;

-nici in timpul sarcinii;

-la persoanele slabe;

-la persoanele aflate sub tratament anticoagulant;

-la persoanele suspecte de hemoragie, arsuri, placi deschise si traumatisme recente.

Sursa: Secretele

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos