Multi parinti nu realizeaza cand copiii lor sunt supraponderali, asa incat nu iau masuri pentru a ii ajuta sa slabeasca, sugereaza un studiu australian, noteaza Reuters. Datele studiului au fost publicate luna trecuta in “Journal of Public Health”.

Atunci cand cercetatorii au cerut parintilor participanti la studiu sa raporteze inaltimea si greutatea copiilor lor, rezultatele au aratat ca aproximativ 16% au fost supraponderali si 6% obezi. Insa cand au fost rugati sa declare daca considera ca copiii lor au probleme cu greutatea, numai 8% au raspuns ca acestia sufera de obezitate, iar 0,2% au spus ca acestia sufera de obezitate.

Iar parintii care nu au identificat problemele de sanatate la copiii lor au fost mai putin dispusi sa ia masuri in acest sens, stabilindu-le un plan alimentar sanatos, a declarat una dintre autoarele studiului, Dr. Christina Pollard, de la “Department of Health in Western Australia” si “Curtin University School of Public Health” din Perth.

Dr. Christina Pollard si colegii sai au colectat datele unui studiu de opinie efectuat intre anii 2009-2012, in cadrul caruia au fost intervievati 4.437 parinti cu copii de varsta 5-15 ani.

Intrebarile la care parintii au raspuns in cadrul studiului au fost: “Are copilul dumneavoastra o greutate normala sau este supraponderal ori obez?”, “Care sunt masurile pe care planuiti sa le luati in aceasta privinta?”.

Majoritatea parintilor au spus ca greutatea copilului lor este normala, indiferent daca acest lucru era adevarat si fiecare parinte care a considerat ca fiul sau fiica sa sufera de obezitate a raspuns ca planuiesc sa le schimbe dieta, acelasi lucru fiind spus si de parintii care au spus ca acestia sufera de obezitate.

Dar cand cercetatorii s-au uitat la datele raportului, au observat ca numai 23% din parintii cu copii obezi planuiau sa le schimbe planul alimentar si sa ii ajute sa slabeasca, in timp ce mai mult de jumatate dintre acesti parinti nu aveau de gand sa intervina schimband dieta acestora, noteaza medlive.hotnews.

La cealalta parte a extremei, 70% dintre parintii ai caror copii erau subponderali nu intentionau sa ii ajute sa ajunga la o greutate normala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.