Cap Limpede

Stirile zilei

Ce spune noul premier al Republicii Moldova despre Unirea cu Romania

Subiectul unirii Republicii Moldova cu Romania nu se afla in acest moment pe agenda politica a Chisinaului si nici a Bucurestiului, a declarat sambata premierul Valeriu Strelet in cadrul unei emisiuni televizate, citata duminica de publicatia locala Independent.md.

Vorbind despre necesitatea urgentarii procesului de interconectare energetica dintre Romania si Republica Moldova, Strelet a subliniat ca „Romania este principalul nostru sustinator, insa nu se pune problema unei eventuale contopiri intr-un singur stat’.

„Romania este principalul nostru sustinator si-n aspiratiile de integrare europeana, dar astazi nici autoritatile de la Bucuresti si nici cele de la Chisinau nu pun problema unei eventuale contopiri intr-un singur stat’, a declarat premierul, citat de Independent.md.

Potrivit Barometrului INSCOP Research, realizat la comanda ziarului „Adevarul’, aproape 68% dintre romani sustin unirea cu Republica Moldova pana in 2018, cand se implinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Intrebati ce parere au fata de reunirea celor doua state pana in 2018, 67,9% dintre intervievatii romani s-au declarat pentru, in timp ce doar 14,8% nu sustin unirea pana in 2018, aminteste Jurnal.md.

Premierul Valeriu Strelet si guvernul sau au fost investiti la 30 iulie, cu 52 de voturi ale deputatilor noii coalitii de guvernare—Alianta pentru Integrare Europeana 3 — formata din cele trei partide care se declara proeuropene Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PD) si Partidul Liberal (PL).

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-81460").on("click", function(){ $(".com-click-id-81460").show(); $(".disqus-thread-81460").show(); $(".com-but-81460").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});