Timusul este o glanda situata in spatele sternului si este considerat de lumea medicala drept organul fericirii. Este glanda copilariei situata toraco-cervical (in mediastinul anterior, inapoia sternului) ajungand pana la baza gatului. Are forme variabile, fiind alcatuita din doi lobi(drept si stang) inegali, care se unesc in portiunea mijlocie dand aspectul literei „H”.

Se dezvolta pana in al doilea an de viata, stationeaza pana la 12-15 ani, dupa care involueaza (se atrofiaza), odata cu intrarea in actiune a gonadelor reducandu-se la adult la o zona de tesut timic.
Este invelit intr-o capsula conjunctiva fibroasa ce trimite septuri care separa glanda in mai multi lobuli. Microscopic lobul timic este constituit dintr-o retea de celule reticulare, in ochiurile careia sunt dispuse celulele numite timocite diferentiate de linia limfocitara. Limfocitele produse de timus se numesc limfocite T si contribuie la imunitatea celulara a organismului.

Aceasta glanda este organul central al sistemului imunitar. Timusul este foarte bine dezvoltat la nou-nascuti si copii, iar odata cu procesul de crestere si de dezvoltare a organismului, in special dupa pubertate, involueaza si se transforma in grasime corporala. Este, asadar, primul organ din corp care imbatraneste.

Poti identifica cu mare usurinta locul unde se afla organul fericirii. La baza gatului, chiar deasupra sternului, se afla o scobitura. Atinge cu doua degete aceasta scobitura. Gata, ai identificat pozitia timusului, deci ai descoperit organul fericirii.

Cum ne face acesta fericiti? Pai, intai de toate, neutralizeaza energiile negative din jurul nostru. Apoi intareste sistemul imunitar. Trebuie sa mai stii ca in timpul perioadelor stresante, glanda isi reduce dimensiunile, antrenand astfel si diminuarea nivelului de energie pe care aceasta o produce, potrivit avantaje.ro, citat de stireazilei.com. Poti stimula acest organ si beneficia de functiile lui masandu-l usor. Timusul conserva energia din corp, iar rolul acestui masaj este de a intensifica vibratia energiei. Astfel, atunci cand se produc dezechilibre la nivel energetic, cand te simti vlaguita, nu ai de facut decat sa stimulezi acest organ masandu-l.

Pentru stimularea timusului poti folosi si pumnul, cu care vei lovi usor in regiunea glandei. Mentine loviturile timp de 20-30 de secunde, in timp ce respiri adanc. Ideal ar fi ca in acele momente sa te gandesti si la lucruri pozitive, care-ti fac o reala placere.
Atunci cand punctul fericirii este activat, vei simti furnicaturi in tot corpul si, in plus, vei avea constiinta unei stari de fericire deplina. In functie de persoana, aceste senzatii este foarte posibil sa nu apara imediat. Cu timpul, insa, prin exercitiu zilnic sau chiar de mai multe pri pe zi, aceste senzatii se vor instala aproape instantaneu. Stimuleaza-ti organul fericirii ori de cate ori esti cuprins/ cuprinsa de atacuri de panica, anxietate sau stres. In scurt timp, vei reusi sa-ti regasesti echilibrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.