Acasă Utile Ce se intampla in creierul nostru cand avem un deja-vu!

Ce se intampla in creierul nostru cand avem un deja-vu!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii au o noua explicatie pentru fenomenul de „déjà-vu”. Akira O’Conner, de Universitatea din St. Andrew, a explicat cum fenomenul de „déjà-vu” este doar o metoda prin care creierul uman isi verifica sistemul de memorie.

O’Conner si colegii sai au dezvoltat o tehnica de declansare artificiala a fenomenului de „déjà-vu”. Pentru a obtine acest lucru, echipa le-a prezentat participantilor la un studiu o serie de cuvinte inrudite, fara a dezvalui cuvantul care le leaga intre ele.

De exemplu, in cadrul unui test, echipa a oferit cuvintele ‘pat’, ‘perna’, ‘vis’ si ‘noapte’ fara a oferi si termenul ‘somn’. Pentru a fi siguri ca participantii nu au auzit si cuvantul ‘somn’, cercetatorii i-au intrebat pe participanti daca au auzit un cuvant care incepe cu litera „s”, acestia negand afirmatia.

Mai tarziu, cand au fost intrebati ce cuvinte le-au fost prezentate, majoritatea au avut tendinta sa spuna ca au auzit si cuvantul somn. Utilizand rezonanta magnetica functionala, echipa a observat ca atunci cand fenomenul de „déjà-vu” apare, cea mai activa parte din creier nu este cea legata de memorie, cum ar fi hipocampusul, ci zona frontala care este implicata in luarea deciziilor. Dupa cum crede si O’Conner, aceasta regiune frontala monitorizeaza modul in care amintirile noastre sunt reluate.

Sursa: RADOR

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDescoperire de ultima ora! Cancerul care ucide o persoana pe ora poate fi blocat!
Articolul următorBilantul cutremurului devastator din Italia: 73 de morti! Care este situatia romanilor!