Un roman a murit, doi au fost raniti si alti noua au fost dati disparuti de catre apartinatori in urma cutremurului ce a avut loc miercuri in Italia, anunta Ministerul Afacerilor Externe.

”Ministerul Afacerilor Externe anunta cu profund regret decesul unui cetatean roman in urma cutremurului care a afectat, in cursul noptii, regiunea centrala a Italiei. Misiunea diplomatica la Roma va asigura intreaga asistenta consulara necesara in acest caz”, a anuntat MAE.

Alte doua persoane de cetatenie romana au fost identificate printre raniti si au fost spitalizate. ”Un numar de noua cetateni romani rezidenti in zona sinistrata au fost dati disparuti de catre apartinatori”, precizeaza ministerul.

Misiunea diplomatica romana se afla permanent in legatura cu autoritatile italiene si a trimis la fata locului doua echipe consulare mobile (una de la ambasada Romaniei la Roma si celalata de la consulatul general al Romaniei la Bologna), care incearca sa afle date despre alti romani care se afla in zona seismului.

”MAE reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei in Italia – (0039) 06 835 233 58 si (0039) 06 835 233 56,  Consulatul General al Romaniei la Bologna – (0039) 051 5872120 si (0039)  051 5872209, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta”, mai precizeaza Ministerul Afacerilor Externe.

Numarul persoanelor decedate in cutremurul de miercuri dimineata din centrul Italiei a ajuns la 73, semnaleaza Xinhua News care citeaza surse din cadrul protectiei civile italiene.

Seismul cu magnitudinea de 6,2 pe Richter a zguduit centrul Italiei miercuri, in jurul orei locale 03:30 (01:30 GMT), si s-a simtit si la Roma. Cele mai afectate localitati sunt Accumoli, Amatrice, Posta si Arquata del Tronto, aflate intre Roma si Perugia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.