Acasă Sanatate Ce se intampla in corpul tau daca fumezi imediat ce te trezesti!...

Ce se intampla in corpul tau daca fumezi imediat ce te trezesti! Vezi la ce riscuri te expui

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Persoanele nerabdatoare sa fumeze prima tigara in prima jumatate de ora de la trezire, isi risca enorm sanatatea. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii Colegiului de Medicina Penn State din Marea Britanie, acestea au un risc de 79% de a dezvolta cancer pulmonar comparativ cu cei care amana fumarea primei tigari cel putin cu 1 ora de la momentul trezirii.

Persoanele nerabdatoare sa fumeze prima tigara in prima jumatate de ora de la trezire, inhaleaza o cantitate mare de nicotina pentru a-si satisface nevoia de drog (dat fiind ca in timpul somnului se sisteaza aportul de drog) si, o data cu aceasta, inhaleaza si mai mult gudron, responsabil de efectele toxice ale fumului de tutun.

Studiul a inclus 4.776 de persoane fumatoare, bolnave de cancer pulmonar si de 2.835 de persoane fumatoare, cu plamani aparent sanatosi.

Aceeasi cercetare arata ca prima tigara fumata in primele 30 de minute de dupa trezire influenteaza modul in care persoana va fuma si restul tigarilor in acea zi. Astfel ca persoana va fuma in acea zi cu aceeasi intensitate pentru a inhala o cantitate mare de nicotina de care are nevoie si, indirect, substantele toxice, cancerigene.

Un alt studiu publicat in revista „Cancer”, realizat, de aceasta data pe un esantion de 1.850 fumatori sanatosi si pe 1.055 fumatori bolnavi de cancer la cap si la gat, a demonstrat ca prima tigara fumata in primele 30 de minute de la trezire creste riscul de imbolnavire de cancer la nivelul capului si al gatului cu 59%, scrie bzi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos