Pana de curand era un curent foarte puternic impotriva consumului de carne, iar multe persoane cunoscute propovaduiau beneficiile dietei vegane. Un studiu recent arata ca persoanele care consuma carne sunt mai sanatoase decat vegetarienii.

Potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea de Medicina din Graz, Austria, dieta vegetariana, caracterizata printr-un consum scazut de grasimi saturate si de alimente bogate in colesterol, creste riscul de cancer, alergii si probleme mentale, cum ar fi depresia si anxietatea, din cauza aportului crescut de fructe, legume si cereale integrale.

In cadrul studiului, au fost utilizate informatii provenite dintr-o baza de date din Austria, fiind examinate obiceiurile alimentare si stilul de viata al unui grup format din 1.320 de persoane.

Grupul a cuprins 330 de vegetarieni, 330 de persoane care consuma carne, dar si fructe si legume in cantitati mari, 300 de oameni care mananca normal, insa consuma mai putina carne, si 330 de persoane care consuma carne in cantitati mari.

Acestia au fost impartiti si pe categorii de varsta, sex si statut socio-economic. Conform rezultatelor, vegetarienii consuma mai putin alcool si au un indice mai mic de grasime corporala, insa sunt intr-o stare fizica si psihica mai putin buna. Participantii la studiu care consumau mai putina carne aveau si obiceiuri mai putin sanatoase, evitand controalele periodice la medic.

Sursa: RADOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.