Excesul de greutate grabeste imbatranirea cu zece ani a creierului, sustin cercetatorii britanici, dupa monitorizarea sistemului nervos la doua categorii de persoane: obeze si persoane cu greutate normala.

Tesutul creierului la obezi a aratat in medie cu zece ani mai in varsta, fata de creierul persoanelor care erau de aceeasi varsta si care nu aveau probleme cu greutatea. «Pe masura ce imbatranim, creierul nostru se reduce treptat din dimensiune, iar la persoanele obeze nu se stie din ce cauza acest proces este mai rapid cu zece ani, comparativ cu persoanele care au o greutate normala. Nu stim de ce se intampla acest lucru, dar putem sa ghicim…», a declarat Lisa Cencia Rohan de la Universitatea Cambridge.

Rohan, impreuna cu echipa sa, a descoperit acest fenomen neobisnuit, dupa ce a studiat radioagrafiile creierului a peste 500 de locuitori din Cambridge, cu varsta cuprinsa intre 20 – 87 de ani, care au luat parte la un experiment.
Studiile au fost efectuate pe baza unui IRM (examinarea imagistica prin rezonanta magnetica) intr-un aparat RMN (rezonanta magnetica nucleara) in unul din spitalele din oras.

Rezultatele arata modificari clare la nivelul structurii creierului la persoanele cu surplus de greutate, fata de creierul celor care au o greutate normala, diferentele fiind mult mai vizibile mai ales la persoanele care depasesc varsta de 40 de ani. Modificarile la nivelul structurii creierului afecteaza si capacitatile cognitive, dar si IQ-ul persoanelor obeze.

Sursa: RADOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.