Acasă Sanatate Leacul desprins din mitologia dacica! O planta are puterea de a trata...

Leacul desprins din mitologia dacica! O planta are puterea de a trata zeci de afectiuni!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Este un fapt dovedit ca busuiocul, planta care trateaza in zilele noastre mai bine de 50 de afectiuni, a fost un leac apreciat de geto-daci. Zalmoxis, ramas in istorie ca zeul suprem al geto-dacilor, i-a instruit pe acestia in medicina naturista.

Discipolii sai au fost mentionati de Platon, care prezenta in scrierile sale conceptia zeului Zalmoxis: : „Nu poti sa vindeci trupul fara a tine seama de suflet”. De aceea, se crede ca busuiocul a fost un  leac preferat de Zalmoxe,  in medicina alopata. Mai tarziu, dupa crestinarea populatiei din  Nordul Dunarii, busuiocul a fost ( si este folosit) in traditiile populare ( la Boboteaza, de exemplu), pentru sfintirea locurilor si pentru atragerea norocului.

De-a lungul timpului, numeroase studii realizate de terapeutii romani au scos  in evidenta un fapt extraordinar: persoanele care consuma zilnic un litru de apa, in care se adauga o picatura de ulei volatil de busuioc, sunt mult mai rezistente la infectiile cu bacterii luate din alimente. Totodata, in sezonul cald, infuzia cu busuioc și-a dovedit efectul antiinfectios, deoarece combate bacteriile care produc toxiinfectiile alimentare, dar si urmarile acestora: voma, diarea și starile febrile, scrie Click.

Cercetatorii de la Colegiul de Farmacie Poona din India au realizat un studiu care evidentiaza proprietatea antiinflamatorie a busuiocului. in mod surprinzator, tinctura din aceasta planta a redus inflamatiile reumatice ale bolnavilor cu un procent de 73 %, la un interval de 24 de ore de la inceperea tratamentului.