Consumul excesiv de zahar duce la cresterea in greutate, schimbari ale dispozitiei si chiar la dependenta. Cu toate aceste riscuri, oamenii nu acorda o atentie sporita cantitatii zilnice de zahar pe care o consuma. Bright Side explica ce se intampla dupa anumite perioade de timp cu organismul nostru daca renuntam la zahar, bazandu-se pe lucrarea „Year of No Sugar: A Memoir“, semnata de autoarea Eve O. Schaub. Doza zilnica de zahar recomandata de specialisti este de sase lingurite. Iata ce se intampla daca renuntai la zahar:

Dupa doua zile fara zahar: schimbarile de dispozitie vor disparea; activitatea sistemului digestiv va reveni la normal; organismul va incepe sa digere mancarea mult mai bine.

Dupa o saptamana fara zahar: veti simti o crestere a puterii fizice si veti avea mai multa energie; somnul se va imbunatati; va va fi mult mai usor sa va treziti dimineata, arata bzi.

Dupa zece zile fara zahar: veti pierde intre un kilogram si aproximativ doua; presiunea arteriala va reveni la normal; va exista mai putin colesterol daunator in vasele de sange.

Dupa o luna fara zahar: calitatea pielii se va imbunatati; veti simti gustul mancarii mult mai accentuat; mirosul va va fi mai ascutit.

Dupa un an fara zahar: va veti simti mult mai puternic, rezistent si energic; veti slabi; imunitatea va fi mai buna.

Dupa cinci ani fara zahar: veti arata mult mai tanar; va veti imbolnavi mult mai rar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.