Acasă Utile Ce nu ti-a spus nimeni despre creier! Vezi 7 situatii misterioase, care...

Ce nu ti-a spus nimeni despre creier! Vezi 7 situatii misterioase, care se pot petrece cu tine in timpul somnului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Creierul uman este atat de complex, incat nimeni nu a reusit sa inteleaga 100% ce se petrece in interiorul sau.

Chiar si atunci cand credeam ca oamenii de stiinta au spus tot ce se putea despre functia cerebrala, apar alte raspunsuri. Acelasi lucru se intampla si cu somnul.

Desigur, stim foarte multe detalii despre somn, insa nu am gasit raspunsuri pentru anumite situatii, din timpul lui, inca exista mistere nedescifrate.

Iata 7 situatii misterioase, care se pot petrece in timpul somnului.

1. Tresarirea hipnagogica

inainte de a incepe sa visezi, corpul tau este paralizat, insa este posibil sa incepi sa visezi chiar si inainte sa se petreaca acest fenomen. in timpul tresaririi hipnagogice, corpul tau poate avea reactii ciudate, precum senzatia de cadere sau miscare a membrelor. Aceste aspecte implica functia complexa a creierului, iar oamenii de stiinta nu sunt inca siguri de ce se intampla aceste fenomene.

2. Paralizia din timpul somnului

Secole la rand, culturi din intreaga lume au incercat sa explice acest fenomen, folosindu-se de raspunsul supranaturalului. De fapt, se petrece in perioada in care creierul se trezeste, iar corpul ramane nemiscat. Aceasta este etapa REM. Cercetatori ne pot spune doar cand se petrece, nu si de ce. Se pare ca una din patru persoane experimenteaza paralizia din timpul somnului. Simptomele cuprind incapacitatea de a respira, incapacitatea de a se misca, de a vorbii si aparitia halucinatiilor.

3. Somnambulism

Acest fenomen implica plimbatul prin casa, in timpul somnului sau practicarea unor serii de activitati. Este o afectiune terifianta, deoarece persoana nu isi aminteste ce a facut si, in unele cazuri se pot rani. Cauza somnambulismului ramane un mister, iar cercetatorii inca nu au descoperit de ce sau cum se datoreaza functiei creierului.

4. Vorbitul in somn

Acesta este un fenomen prin care persoana vorbeste, de cele mai multe ori, nonsensuri. Aceasta poate chiar sa tipe sau sa aiba un comportament ciudat. Nici in acest caz, cercetatorii nu au descoperit cauza.

5. Mancatul in timpul somnului (NSRED)

Este un fenomen strans legat de constiinta persoanei si de dorinta de a manca. Este considerata a fi o afectiune a somnului si nu una a mancatului. Persoana in cauza nu isi aminteste a doua zi ce a consumat.

6. Teroarea din timpul noptii

Diferenta dintre teroarea din timpul noptii si cosmarul este aceea ca, primul caz, implica actiuni specifice. Terorile din timpul noptii implica tipete, panica si somnambulism. Asemeni altor tulburari din timpul somnului, teroarea din timpul somnului este congenitala. Totusi, nimeni nu intelege de ce si cum se petrece.

7. Senzatia de explozie a capului

Acest sindrom nu este dureros, insa persoana in cauza aude un zgomot infernal, inainte de a adormi. Este asemeni unei explozii, petrecute in capul acelei persoane. Oamenii de stiinta o considera a fi o tulburare a somnului si se petrece in perioada de tranzitie dintre starea de adormire si somn. Originea sa nu este cunoscuta.

Sursa: Secretele

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos