Rafturile supermarketurilor sunt pline cu tot felul de tipuri de hartie igienica, insa diversificarea ne obliga sa fim si mai atenti. Testele arata ca in mai toate sortimentele se gasesc substante periculoase pentru organism, mai exact pentru zonele intime, care sunt destul de sensibile.

Hartia igienica reciclata

Cei care vor sa protejeze mediul si se gandesc ca este mai bine sa foloseasca hartia reciclata ca sa nu se simta vinovati pentru defrisarea padurilor virgine cu scopul de a produce hartie dupa care se trage apa. Este o idee foarte buna si este de apreciat, insa este bine de stiut ca in procesul de reciclare se foloseste BPA. Bisfenolul A este un disruptor endocrin, care poate imita caracteristicile hormonului numit estrogen, si s-a demonstrat prin anumite studii pe animale, ca poate cauza efecte negative asupra sanatatii, scrie libertatea.

PCF sau ECF, acestea sunt acronimele folosite pentru hartia igienica despre care se spune ca nu este albita cu clor. Asta inseamna insa ca au fost folositi alti derivati ai clorului pentru a albi fibrele din care hartia a fost produsa. Acesti derivati sunt foarte priculosi. Studiile arata ca sunt cancerigeni si sunt, deci, daunatori si pentru organism si pentru mediu.

Hartia igienica pe care scrie ca are in compozitie aloe vera sau vitamia E contine o cantitate semnificativa de uleiuri obtinute din petrol sau parafina ceea ce poate reprezenta un pericol pentru organism.  Aceste substante pot produce arsuri locale.

Hartia care provoaca cancer
Studiile arata ca aceste tipuri de hartie igienica sau chiar prosoape de bucatarie contin formaldehida, responsabila pentru iritatii destul de dure la nivelul pielii. tinand cont ca zonele pe care le atingem cu hartia igienica sunt sensibile, acest lucru este cu atat mai grav, putand duce chiar si la cancer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.