Acasă Sanatate Ce nu ti-a spus nimeni despre copii nascuti mai tarziu!

Ce nu ti-a spus nimeni despre copii nascuti mai tarziu!

Un copil nascut mai tarziu ar fi mai avantajat din punct de vedere al sanatatii si educatiei – arata un studiu realizat de cercetatori germani si preluat de 7sur7.be.

Se spune adesea ca este mai bine sa nu faci copii dupa 40 de ani, existand riscuri de avort, o probabilitate mai mare de anomalii cromozomiale etc. Studiul realizat de un Institut de cercetari demografice din Germania minimalizeaza aceste pareri.

Studiul s-a desfasurat pe 1,5 milioane de suedezi si a demonstrat ca a avea copii mai tarziu le-ar aduce acestora mai multe avantaje. O mama mai în varsta ar avea mai multa grija de sanatatea copiilor si s-ar ocupa mai mult de dezvoltarea facultatilor lor intelectuale. Aceste avantaje nu sunt direct legate de varsta mamei, ci de faptul ca starea sociala si conditiile de sanatate evolueaza cu anii, scrie Agerpres.

„Riscurile unei nasteri la o varsta mai inaintata sunt depasite de beneficiile înregistrate in acest caz. Parintii vorbesc doar despre inconvenientele unei sarcinii tarzii, dar nu sunt constienti de efectele pozitive ale acesteia”, arata directorul Institutului pentru cercetari demografice „Max Planck”.

Prin urmare, nu trebuie neglijate riscurile legate de o sarcina tarzie, insa studiul cercetatorilor germani arata ca acest lucru are efecte benefice asupra copilului, încheie 7sur7.be.

Articolul precedentRugaciunea care iti ia durerea de cap cu mana! Face minuni impotriva deochiului
Articolul următorUita expresia „mananca tot din farfurie”! Vezi care este portia corecta de mancare