Cel putin o data ni s-a intamplat sa visam o persoana draga care a trecut in nefiinta, iar de multe ori dezlegarea visului s-a lasat asteptata.

Asemenea vise semnifica faptul ca omul respectiv are un sentiment de vina fata de moartea regretatului, sau ca iubirea fata de cel mort a fost cu adevarat imensa, scrie Sanovnik.

Cu cat e mai curata constiinta visatorului in ceea ce il priveste pe cel decedat, cu atat mai rar il va visa, cred psihologii francezi. Daca, insa, acest om a ramas dependent social, emotioanl, material de cel decedat, atunci figura acestuia il va urmari indelung, noteaza bzi.

Uneori, se intampla ca oamenii sa ii vada in vis pe cei dragi lor trecuti in nefiinta in momente in care se afla intr-o situatie grea. Acesta este un strigat de ajutor din partea visatorului, care arata ca omul este intr-o situatie grea din care nu vede cum ar putea iesi, potrivit lui I.D.

Cei care au, in mod frecvent, cosmaruri in care apare un apropiat decedat, fiind urmariti de acesta, au un sentiment de vinovatie fata de cel mort, pe care nu vor sa o recunoasca nici macar in fata lor. Aceasta „datorie” neplatita face ca mortul sa apara in vis sub cele mai groaznice infatisari.

Uneori, mortii aduc visatorului o informatie pretioasa, pe care ce decedat, practic, nu avea de unde sa o stie. Acest vise, intotdeauna, ii fac pe oameni sa se gandeasca ca lumea de dincolo exista intr-adevar si ca contactul dintre morti si vii este posibil. Ata pentru ca se intampla, deseori, ca mesajul mortilor sa se adevereasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.