Acasă Stirile zilei In orasul trist luminile s-au stins! Unul dintre cele mai mari municipii...

In orasul trist luminile s-au stins! Unul dintre cele mai mari municipii a ramas fara iluminat de Sarbatori!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Neintelegerile din Consiliul Local Ploiesti au atins apogeul iar cei care vor suferi din cauza disputelor politice sunt cei mai mici locuitori ai Ploiestiului care in acest an ar putea fi nevoiti sa vada luminitele de Sarbatori in Capitala. Anul acesta, de sarbatori, ploiestenii vor ramane doar cu amintirea frumoasa din anii trecuti a orasului impodobit cu sute de mii de luminite colorate si ghirlande. 

Probleme au aparut dupa ce doua servicii si regii subordonate Consiliului Local Ploiesti nu au reusit sa cada de acord asupra bugetului care urma sa se aloce pentru ornamentele de sarbatori. Montarea si intretinerea instalatiilor ar fi urmat sa coste 750.000 de lei iar demontarea lor, alte 500.000. Edilii au considerat devizele supraevaluate, asa ca in septembrie au cerut sa fie specificate toate locatiile in care urmau sa fie montate instalatiile si nu au mai alocat decat cei 200.000 de lei. A fost organizata si o licitatie. Nimeni nu a semnat contractul cu Primaria.

„Cel care a venit sa liciteze, a licitat cu aproape suta la suta mai mult decat valoarea oferita de noi. Asa ca alta solutie decat anularea nu putea fi”, spune Iulian Teodorescu – viceprimar Ploiesti.

 

„In ceilalti ani, Primaria municipiului Ploiesti aloca pentru ornamentele de sarbatori sume care depasau un milion de lei. Anul acesta, suma alocata este mult mai mica – de doar 200.000 de lei, astfel ca anul acesta Ploiestiul va fi unul dintre putinele daca nu chiar singurul municipiu din tara fara luminite de Craciun”, relateaza Sorina Secelean – reporter Digi24 Brasov.

 

Pe pagina de Facebook a Serviciului de Gospodarire Urbana Ploiesti, reprezentantii se scuza fata de cetatenii orasului motivad ca suma alocata de Primarie nu permite incheierea niciunui contract cu o firma care sa asigure iluminatul de sarbatori.

„Craciunul nu o sa mai fie la fel fara luminile din oras. O sa ma plimb pe aici si nici macar nu o sa simt magia sarbatorilor”, spune o tanara.

„Nu o sa mai fie acelasi lucru fara luminite. Se strica tot farmecul. Adica ce Craciun e ala, fara luminite?!”, spune alta tanara.

In 2013, Primaria Ploiesti a alocat 1,3 milioane de lei pentru instalatiile si ornamentele care au impodobit orasul de sarbatori.

sursa: digi24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos