Acasă Life Dezvoltare Personala Ce cauta psihopatii la o potentiala victima?

Ce cauta psihopatii la o potentiala victima?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In general, cei mai multi dintre noi sunt compatibili cu o anumita tipologie de parteneri, adica alegem parteneri in functie de o anumita lista de caracteristici. Acestea ar putea fi trasaturi de personalitate, cum ar fi simtul umorului, bunatate, loialitate sau un nivel ridicat de inteligenta. Cu toate acestea, ar putea fi vorba si de alte trasaturi mult mai superficiale, de exemplu, aspectul sau finantele.

Oricare ar fi caracteristicile care ne atrag la o alta persoana, adesea uitam ca aceasta atractie functioneaza in ambele sensuri. Acest lucru este un lucru foarte bun atunci cand este vorba de membrii perfect functionali ai societatii, dar ce putem spune despre psihopati? Acestia sunt atrasi, de asemenea, de o anumita categorie de persoane? Exista o lista de caracteristici care ii atrage mai mult? De fapt, exista multe caracteristici pe care psihopatii le cauta atunci cand isi aleg urmatoarea victima. Este important sa observi ca nu am spus partener, pentru ca psihopatii nu au partener. Acestora nu le pasa de nimeni in afara de ei insisi si sunt incapabili de iubire.

Daca te-ai intrebat vreodata ce gasesc psihopatii atractiv, in continuare iti vom prezenta o lista de caracteristici care pot face din fiecare dintre noi o potentiala tinta a acestora:

#1. Empatia

Psihopatii nu au empatie si sufera de incapacitatea de a simti orice fel de emotie, dar asta nu inseamna ca nu o pot recunoaste si ca nu o pot folosi in avantajul lor. Ei cauta in mod activ oameni care sunt foarte empatici pentru ca acesti oameni continua sa-i ajute, la multa vreme dupa ce toata lumea a renuntat si i-a parasit. Psihopatul stie ca aceasta tipologie de victima ii ofera timpul maxim pentru a profita din plin de victima sa.

#2. Introvertitii

Oamenii introvertiti sau retrasi sunt tinta perfecta a psihopatilor aflati in cautarea urmatoarei victime. Ei cauta pe cineva care sa nu faca o mare agitatie in urma comportamentului lor nerezonabil, care va fi disus sa indure comportamentul toxic al acestora si care nu va spune nimanui ce se intampla in relatie. De asemenea, le place sa joace jocuri cu acest gen de oameni, pentru a vedea cat de departe pot impinge limitele inainte de a fi afectati complet.

#3. Narcisisti

Pot doua persoane care sufera de tulburari de personalitate sa fie atrase una de cealalta? Raspunsul este un categoric da. Narcisistul doreste lauda constanta si are nevoie de validare zilnica. Psihopatul recunoaste acest lucru si foloseste asta in avantajul sau. Acestuia ii place sa joace jocuri cu naricisistul pana se plictiseste. Narcisistul ar putea crea impresia ca are totul sub control, dar sub  toata acea fatada se afla o persoana fragila care se ascunde in spatele unei masti.

#4. Co-dependentul

Cineva care este co-dependent este o persoana care trebuie neparat sa fie intr-o relatie pentru a se simti bine in legatura cu sine insusi. Este important ca de aceasta persoana sa depinda cineva pentru ca altfel se simte inadecvat, singur si inutil. Psihopatul abuzeaza de obicei de acest lucru, prin metoda de abuz numita gaslighting, deoarece va gasi in mod constant scuze pentru psihopat cu scopul de a-si satisface nevoile.

#5. Incredere

Contrar a ceea ce am crede multi dintre noi, psihopatii nu vor intotdeauna pe cineva care sa-l poata impinge de colo-colo. Acestia simt uneori nevoia unui adversar demn, cineva care sa le atraga atentia cu privire la actiunile lor, care sa-si apere pozitia din cand in cand. Acestora le plac bataliile de inteligenta, pentru ca  atata timp fiind in varful gramezii considera ca este plictisitor fara opozitie. Care este scopul de a fi cel mai bun daca nimeni nu stie ca esti?

Acum ca stim lista de caracteristici pe care le urmareste un psihopat, putem evita trimiterea acestor semnale. Sau, precum dr. Robert Hare (primul psiholog care a alcatuit o lista de control pentru psihopatie) recomanda:

“Cunoaste-te pe tine insuti. Psihopatii sunt priceputi sa detecteze si sa exploateze nemilos punctele tale slabe. Cea mai buna aparare a ta este sa intelegi care sunt acele puncte si sa fii extrem de precaut fata de oricine incearca sa faca asta.”

Sursa

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos