Acasă Stirile zilei Catalin Tolontan da de pamant cu Gadea si Badea, portavocile de prime...

Catalin Tolontan da de pamant cu Gadea si Badea, portavocile de prime time ale principalei televiziuni aservite! „Procesul maimutelor la Antena 3! Suntem de ani de zile in proces si nu mai iesim din el”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Jurnalistul Catalin Tolontan amendeaza comportamentul lui Mihai Gadea si Mircea Badea, colegi cu el in trustul Intact, care in emisiunea „Sinteza zilei” de duminica seara au atacat violent mai multe ONG-uri si lideri de opinie pentru ca sustin lupta anticoruptie. Ce doi au sugerat ca atat acestia, cat si posturile de televiziune care au reflectat protestele #rezist, sunt platite de George Soros.

„Duminica seara, Mihai Gadea si Mircea Badea si-au expus teoria complotului. Felul in care televiziunile occidentale au reflectat demonstratiile de la inceputul lui 2017 este, potrivit vedetelor Antenei 3, o manipulare orchestrata din strainatate.

Nu rezulta clar cum, dar in mod cert unul dintre ingredientele propagandei antiromanesti este George Soros, pomenit des in emisiune. Numele sau a fost propus publicului in acelasi stil vag, insa violent-insinuant, stim noi ceva ce voi nu stiti inca!, in care Donald Trump il folosea in campania sa electorala.

Au fost ridiculizate ONG-uri, precum Funky Citizens, jurnalisti si cateva nume de experti ai societatii civile.

Cel mai mult insa Antena 3 a insistat pe premeditarea malefica a mai multor televiziuni si agentii de stiri de mare prestigiu care au facut emisiuni despre Romania in contextul protestelor #rezist: canalul franco-german Arte, televiziunile publice germane ZDF si ARD, agentia de presa France-Presse sau Al Jazeera”, scrie Catalin Tolontan pe tolo.ro.

Jurnalistul a dat si doua exemple de discurs rostit in emisiunea lui Gadea.

„Un moment pe nedrept aproape ignorat in studio a fost cel produs de invitatul Catalin Harnagea. Cu un aer sever, fostul sef SIE a spus ca ‘E greu de inteles de ce tac politicienii romani in fata acestor manipulari!’. Interlocutorii nu prea stiau unde bate Harnagea.

‘Pai aceste canale sunt finantate din banii statelor! ZDF e un canal al Germaniei, chiar si celalalt inteleg ca e cu banii comunitatilor din Germania’, a spus Harnagea. Ele nu pot face asa, ce le taie capul, angajeaza tarile, e limpede ca totul are girul guvernelor straine si de aceea Romania trebuie sa reactioneze este ideea in care a continuat fostul sef SIE. Fabulos!

Omul propulsat pe scena publica de Emil Constantinescu, un presedinte intrinsec democrat, a ajuns sa creada ca jurnalistii celui mai mare canal de televiziune german danseaza dupa dictarea guvernului lor. Prin urmare, pozitia unor ziaristi ar fi pozitia statului german!

Ana Maria Roman, alt invitat la ‘Sinteza zilei’, un rutinat jurnalist de teren, a sustinut teoria ca ‘nu pentru public au facut ei acele filme, ci pentru a o apara pe Kovesi’. Parea ca se refera intai la ONG-uri, insa discutia era centrata pe televiziunile straine. Deci nu pentru publicul iubitor de cultura, tendinte si idei noi lucreaza Arte, ci pentru interese oculte din Romania!

Conform Antenei 3, asistam la un complot universal, la ‘o propaganda pentru compromiterea imaginii Romaniei’, in termenii folositi de Mihai Gadea si de burtierele care anuntau ca tara este stampilata intentionat si nedrept ca fiind ultracorupta.

E neclar inca ce legatura are Al Jazeera cu George Soros. Dar pana diseara, cu ajutorul detectivilor conspiratiei de pe retelele sociale, se vor gasi zvonuri incontestabile, marfa pentru o noua editie speciala.

Ce timpuri traim? Timpuri de o divizare extrema.

Suntem ca in Procesul maimutelor, ecranizarea cinematografica a celebrului proces ‘evolutionism versus creationism’, care a impartit societatea americana. Numai ca noi suntem de ani de zile in proces si nu mai iesim din el.

Cel mai urmarit canal de stiri romanesc din ultimii multi ani s-a constituit intr-un tribunal in care se judeca diferentele, se lapideaza idei si se stigmatizeaza persoane.

(…) Intrebati-o pe Laura Stefan daca se considera acceptata dupa ce duminica a fost atacata de nenumarate ori cu insinuari de genul ‘omul lui Soros’, platit sa faca propaganda la posturile straine.

De fapt, ce au reflectat televiziunile din strainatate atat la Colectiv, cat si la mitingurile #rezist? Este, de doi ani de zile, imaginea Romaniei cea a unei tari corupte?!

Nu, aceasta e o imagine mult mai veche. Si o realitate incontestabila.

Ceea ce toata presa internationala remarca, de la ZDF la CNN si de la Al Jazeera la France Presse, e ca romanii nu sunt resemnati in fata subdezvoltarii tarii lor. Ca ei spera si incearca sa se implice. Iar asta nu face din Romania o tara mai rau vazuta, ci dimpotriva!”, a subliniat Tolontan.